18 / 05 / 2024

hibe harcı 2016

hibe harcı 2016

Tapuda taşınmaz mal devri hibe işlemi ile de yapılabiliyor. Peki, bir işyerinizin olduğunu ve hibe etmek istediğini düşünelim. Bu durumda 2016 yılında yapılacak bu devir işlemi için ne kadar hibe harcı ödenir? İşyeri hibe harcı 2016 ne kadar?

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesinde hibe işlemi yapacak olan vatandaşlar bu işlemin masrafını araştırıyor. Peki, tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2021!

Gayrimenkullerin tapuları satış yoluyla başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2021 ne kadar? işte tapu hibe harcı 2021...

Tapu hibe harcı 2020!

Gayrimenkullerin tapuları satış yolu ile başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2020 ne kadar? işte tapu hibe harcı 2020...

Tapu hibe harcı 2019!

Gayrimenkullerin tapuları satış yolu ile başkasına devredildiği gibi hibe yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2019 ne kadar?

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

İşyeri hibe harcı 2017!

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Konut hibe harcı 2017!

Bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar? Bu harcı kim öder?

Tapu hibe harcı 2017!

Gayrimenkul tapuları satış ile başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2017 ne kadar?

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

Fek yazısı harcı 2016!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, borcunu ödedikten sonra tapudaki ipoteği kaldırabiliyor. Bunun için fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı harcı 2016 ne kadar?

Arazi tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Arazi satın almak isteyen kimseler ile arazi satışı yapmak isteyen kimselerin devir işlemleri için tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri ve tapu harcı ödemeleri gerekiyor..

Arsa tapu harcı oranı hesaplama 2016!

Arsalar da dahil taşınmaz malların tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı oranı ne kadar? Harç nasıl hesaplanır?

hibe harcı 2016 Haberi

hibe harcı 2016

İşyeri hibe harcı 2016!

Tapuda taşınmaz mal devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bu şekilde gerçekleşen işlemlere hibe deniyor. Hibe işlemi için ödenmesi gereken masraflar satış işlemlerinden farklı oranlarda hesaplanıyor.


Hibe, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. 


Peki, bir işyerinizin olduğunu ve hibe etmek istediğini düşünelim. Bu durumda 2016 yılında yapılacak bu devir işlemi için ne kadar hibe harcı ödenir? İşyeri hibe harcı 2016 ne kadar?


Tapu ve Kadastro Harçları Listesine göre; Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden (Binde 68,31) harç...