02 / 05 / 2024

Hıbey

Hıbey

Çin'de son zamanların en yüksek seviyesine çıkan hava kirliliği, ülke genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor

Depremzede aile Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılmasını istiyor!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanında 2 çocuğu, 2 yeğeni ve annelerini yitiren Emine ve Hüseyin Bilgin Yücel çifti, alanın çocuk parkı olması için başvuru yaptı.

Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan verdiği ifadede, binanın altında daha önceden spor salonu olduğu ve bu dönemde kolonların kesildiğini iddia etmişti. Özkan'ın bu yalanı Google Earth'te yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıktı.

Konya'daki Kuva-yı Milliye Karargâhı olan konakta çökme tehlikesi!

1919'da Anadolu’nun birçok beldesine kurulan Kuva-yı Milliye karargâhlarından birisi olan Konya’nın Beyşehir ilçesindeki karargâh çökme tehlikesiyle karşı karşıya. 

TOKİ Konya Beyşehir Üzümlü kuraları bugün çekiliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Beyşehir Üzümlü projesinin kura çekilişi bugün yapılacak.

Kocaeli'deki Rıza Bey Konağı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Rıza Bey Konağı'nı aslına uygun olarak yeniden inşa ediyor.

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

Kocaeli'deki Beş Divanlı Rıza Bey Konağı yeniden inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nı yeniden inşa ediyor.

TOKİ HÜ Zeynel Bey Kampüsü ihalesi 22 Ağustos'ta!

TOKİ Hakkari Üniversitesi'nin Zeynel Bey ampüsü'ne ait merkezi birimlerin binaları inşa edecek. İnşaat işi ihalesi 22 Ağustos'ta yapılacak.

Beyşehir'de 2. Etap TOKİ projesi hızla yükseliyor!

Beyşehir'de 2. Etap TOKİ projesi kapsamında başlatılan toplu konut alanındaki inşaat çalışmaları devam ediyor.

Beyşehir'e yeni TOKİ projesi!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de son dönem hız kazanan TOKİ projelerine bir yenisini eklemek üzere çalışma başlattıklarını belirtti.

Konya Beyşehir'in ulaşım projeleri gündemde!

Konya Beyşehir İlçe Belediyesi’nde, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinin ulaştırma projeleri masaya yatırıldı. Bölgede yapılacak çalışmalar takvimlendirildi.

Konya Beyşehir Kültür Merkezi bu yıl tamamlanacak!

Konya Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 5 ay önce ihaleyi üstlenen firma tarafından inşaat çalışmalarına başlanılan Kültür Merkezi hizmet binası hızla yükselirken kaba inşaatı da büyük ölçüde tamamlandı.

Beyşehir Hükümet Konağı restore edildi!

Tarihi eserlerin restore edilerek günümüze kazandırılması çalışmalarına büyük önem veren Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de bulunan eski hükümet konağını restore ederek ilçeye kazandırdı.

Hıbey Haberi

Hıbey


     Başkent Pekin başta olmak üzere, Hıbey, Hınan, Şandong ve Guangşi eyaletlerinde son zamanların en yüksek hava kirliliğine ulaşıldığı kaydedildi. 

     Çin'de kirli havanın yol açtığı yoğun sis nedeniyle yollarda görüş mesafesinin düşmesi sonucu son iki günde yaklaşık 70 trafik kazası kaydedildi. 

     Özellikle alerjisi olanlar ve astım hastalarının olumsuz etkilendiği belirtilirken, Pekin, Cinan, Şıciacuang ve Nanning gibi kirliliğin yoğun olduğu büyük kentlerde solunum yolları rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye gidenlerde sekiz kat artış görüldüğü vurgulandı. 

     Asit, alkali, amin ve fenol gibi zararlı maddelerin yoğun olduğu kirli havada, farenjit ve soluk borusu iltihabı gibi alerjik vakaların attığı bildirildi. 

     Hava kirliliğiyle ilgili anlık veriler yayınlayan Pekin Belediyesi'nin internet sitesinde halka ''mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması'' tavsiye ediliyor. 

     Kirli havanın...