01 / 05 / 2024

Hilti deprem projeleri

Hilti deprem projeleri

Hilti’den deprem ve kentsel dönüşüme çare olacak inovasyon uygulaması geliyor. Tüm illerde binaların röntgenini çeken Hilti, İTÜ ve İSTKA’nın deprem projesinin de çözüm ortağı oldu.

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde kullanabilmesi için temin edilen 250 duvar kırıcı (hilti) ile 1 arazi aracı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) askeri kargo uçağı ile Adana'ya gönderildi.

Deprem dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak projeleri ve adımları atıyoruz. Deprem ile ilgili dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Konut projeleri Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmalı!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, yaklaşık 20 milyonluk yapı stoğunun 7,5 milyonunun deprem riski altında olduğunu söyledi. Özdemir, güvensiz yapıların acilen yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İzmit Deprem Müzesi 17 Ağustos'a hazır!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Deprem Müzesi'nin inşaatı 17 Ağustos'a kadar tamamlanmış olacak.

Hilti'den C2 sismik onaylı dübeller!

Hilti, deprem ülkesi Türkiye için C2 sismik onayına sahip, yapı elemanlarını sabitleyen dübelleri geliştirdi. Depremin olası hasarlarını azaltmaya yardım sağlıyor.

Ali Özcan: Kentsel dönüşüm projeleri deprem odaklı olmaktan çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Özcan: "Depreme hazırlama diye ortaya atılan kentsel dönüşüm projeleri, deprem odaklı olmaktan çıkmış rantsal dönüşüm projelerine dönüşmüştür" dedi.

Hilti Türkiye basın toplantısı 12 Ağustos'ta!

Hilti Türkiye, Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Yapı Güvenliği basın toplantısı 12 Ağustos Çarşamba günü 09.30-12.30 saatleri arasında Çırağan Oteli’nde gerçekleştirilecek.

Hilti Türkiye inşaatlarda kaza riskini azaltıyor!

Kentsel dönüşüm, yeni konut projeleri ve zorunlu hale getirilen izolasyon-yalıtım uygulamaları konusunda Hilti Türkiye'nin Genel Müdürü Mehmetçik Kalay ile yapılan röportaj, Para Dergisi Emlak Editörü Ersan Çıplak'ın yazısında yer alıyor.

Kocaeli'nin deprem projeleri Türkiye'ye örnek olacak!

1999 Marmara Depreminde büyük yaralar alan Kocaeli'nde depremle ilgili yapılan çalışmalar ülkemiz genelinde ilk olma özelliği taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin depremle ilgili hayata geçirdiği hizmetler Türkiye'ye örnek olacak niteliği taşıyor.

Hilti, donatı tarama sistemi ile bina analizlerini yapacak!

Binaların röntgenini çeken Hilti, yapı elemanlarını güvenle sabitliyor ve yangına karşı önlem sunuyor Yüzölçümünün yüzde 92’si deprem kuşağında yer alan ülkemizde, binaların depreme karşı güvenli olması hayati önem taşıyor.

Sahil kıyılarına kentsel dönüşüm projeleri ne zaman uğrayacak?

Bursa Haber gazetesi yazarı İlhami Yıldız, "Sahil kıyılarına kentsel dönüşüm projeleri ne zaman uğrayacak?" başlıklı köşe yazısında kentsel dönüşüm - deprem ilişkisine dikkat çekiyor...

Hilti’den kentsel dönüşüme çare olacak inovasyon!

Ülkemizde, özellikle Marmara Bölgesi’nde gerçekleşen 17 Ağustos 1999 depremi ile çok sayıda can kaybı yaşandı. Tüm illerde binaların röntgenini çeken Hilti, İTÜ ve İSTKA’nın deprem projesinin de çözüm ortağı oldu.

Hilti deprem projeleri Haberi

Hilti deprem projeleri

Yüzölçümünün yüzde 92’si deprem kuşağında yer alan ülkemizde, özellikle Marmara Bölgesi’nde gerçekleşen 17 Ağustos 1999 depremi ile çok sayıda can kaybı yaşandı. Aradan geçen 15 yıla rağmen hala akıllardaki en büyük soru işareti ise binalarımızın depreme ne kadar hazır olduğu… İnovasyonu ve ileri teknolojisi ile inşaat sektörüne yön veren Hilti, Türkiye’nin kentsel dönüşüm sürecinde bina analizini kolaylaştıran tarama sistemi, binaların deprem dayanımını artırmaya yönelik pek çok farklı ürünü ve yer aldığı projelerle dikkat çekiyor. Kentsel dönüşümün bina analizi aşamasında geleneksel yönteme göre binaların çok daha hızlı ve tahribatsız taranmasına imkan tanıyan, bir nevi binanın röntgeni çeken Hilti Donatı Tarama Sistemi, şu an Türkiye’deki tüm Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nde kullanılarak tüm illerde binaları analiz ediyor. Ayrıca birçok ildeki özel...