07 / 05 / 2024

Hilvan suya kavuşuyor

Hilvan suya kavuşuyor

Hilvan’da yıllarca yaşanan içme suyu sıkıntısı Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan testler ve çalışmalar neticesinde çözüme kavuşuyor. Arıtma pompa istasyonu devreye alındı.

İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaş deprem dirençli evlerine kavuşuyor!

Depremin kapıda olduğu mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaşın deprem dirençli evlerine kavuşacağını söyledi. 

40 yıllık bekleyişte mutlu son: Karayazılılar tapularına kavuşuyor!

Erzurum'un Karayazı ilçesinde yaklaşık 40 senedir devam eden tapu sorunu çözüme kavuştu. Karayazılılar tapularına 40 yıl sonra kavuşuyor.

EYT’liler hem zam hem çifte ikramiyesine kavuşuyor! Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren Temmuz 2023 zamları refah payı ile belirlenecek. EYT’liler hem zam hem çifte ikramiyesine kavuşuyor! Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar olacak?

Galatasaray Adası'nda ışık göründü! Sarı-kırmızılı kulüp adasına kavuşuyor!

Galatasaray Adası'na kavuşuyor, Yargıtay'dan sevindiren karar geldi. Mahkeme tarafından geçtiğimiz sene alınan karar, Yargıtay tarafından da onaylandı...

Manavgat'ta orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan yangınlarda konutları yanan afetzedeler, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Elazığ'daki hak sahibi depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

Elazığ'da iki sene önce yaşanan depremde konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar inşaat çalışmaları tamamlanan ve kura ile belirlenen yeni ev iş yerlerine peyderpey kavuşmaya devam ediyor. 

Manisa'da 30 yıllık imar sorunu çözüme kavuşuyor! 

Manisa'da uzun süredir yılan hikayesine gelen imar sorunları çözüme kavuşuyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar çalışmalarında son gelinen aşamayı anlattı. 

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 

Bursa eski çehresine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin çehresini eski görünüme kavuşturmak için yoğun bir mesai harcıyor. 

Antalya Kepez ASM'ye kavuşuyor!

Antalya'nın Antalya ilçesinin merkeze en uzak yerleşim yerlerinden biri olan Gaziler Mahallesi sakinleri, talep ettikleri ASM'ye kavuşuyor.

Tuzla'da 250 aile tapularına kavuşacak!

Tuzla'nın Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan bir sitedeki 250 aile bugün tapularına kavuşuyor. Bölgede 15 yıl boyunca devam eden tapu sorunu çözülecek.

Ayder Yaylası kentsel dönüşümle yeni yüzüne kavuşuyor!

Bunun için çalışmaların sürdüğünü söyleyen aktaran Haşimoğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında devam eden çalışmalar var. Ayder çok farklı bir yüze kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Hilvan suya kavuşuyor Haberi

Hilvan suya kavuşuyor


İlçe ziyaretleri kapsamında ilk olarak Bozova Yaylak Mahallesini ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. 


Çiftçi, Yaslıca İlk ve orta öğretim okullarında hazırlanan kırtasiye yardımını öğrencilere dağıttı. Ziyaretler kapsamındaHilvan’a geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’la bir araya geldi. Hilvan Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kurulan İçme suyu arıtma pompa istasyonu devreye alındı. 


Atatürk Baraj’ından çekilen içme suyu ilçe merkezine test amaçlı pompalandı. İlçeye pompalanan suyun geçtiği hatların testinin sürdüğünü belirten Başkan Nihat Çiftçi, Projenin Şanlıurfa’ya ve Hilvan’a hayırlı olmasını diledi. 


Sağlıklı sonuçların neticesinde Hilvan’da su sıkıntısının sona ereceğini belirten Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan içme suyu projesi devreye girdi. Allahın izniyle suyumuz Hoşin’deki 1....