27 / 04 / 2024

40 yıllık bekleyişte mutlu son: Karayazılılar tapularına kavuşuyor!

40 yıllık bekleyişte mutlu son: Karayazılılar tapularına kavuşuyor!

Erzurum'un Karayazı ilçesinde yaklaşık 40 senedir devam eden tapu sorunu çözüme kavuştu. Karayazılılar tapularına 40 yıl sonra kavuşuyor.



Erzurum'un Karayazı ilçesinin hemen hemen yarısına tekabül eden 269 dönümlük arazideki tapu tahsis problemi seneler sonra çözülmesiyle hak sahipleri evlerinin abonelik işlemleri ile taşınmazlarının alım-satımını yapabilecek.

Son nüfus sayımındaki verilere göre ilçede 25 bin 543 kişi yaşıyor. İlçenin merkezinde 4 mahalle bulunuyor. Bunlardan Yeni Mahalle'deki 28 no'lu parselde, 55 sene önce konuşlandırılan iş yerlerini ve evlerini satın alan vatandaşlar, tapu sorunu nedeniyle konuyu yaklaşık 40 sene önce mahkemeye taşıdı.

Başvurularına senelerce çözüm bulamayan ve birçok mağduriyet yaşayan yurttaşlar, Karayazı Asliye Hukuk Mahkemesinin kapsamlı, yoğun ve titiz çalışmaları sonucu dava karar bağlandı.

İlçe merkezindeki mahallelerin hemen hemen yarısına tekabül eden 269 dönümlük arazideki tapu tahsis probleminin çözüme kavuşturulmasından sonra evlerinin abonelik işlemleri ile taşınmazlarının alım-satımını gerçekleştirilecek mülk sahiplerine tapuları kısa sürede teslim edilecek.

 40 yıllık bekleyişte mutlu son: Karayazılılar tapularına kavuşuyor!

KANGREN HALİNE DÖNÜŞEN SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU

Milli emlak uzmanı da olan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Muammer Sarıdoğan, AA muhabirine, yaklaşık 3 sene önce göreve başladığı ilçede hem kaymakamlık hem de belediye olarak vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Mülkiyet sorunu yüzünden vatandaşın rahatça ev yapamadığını, evine doğal gaz, elektrik ve kanalizasyon hattı alamadığını söyleyen Sarıdoğan, "Hazine'yle davalı olan bir parsel vardı. Kadastro tespit çalışmaları neticesinde 269 bin metrekarelik alan, Hazine parseline yazılmış. Sağ olsun kadastro hakimimizle bu konuya biraz daha ağırlık verip ilçenin 40 senelik parsel, tapu sorununu çözdük. Mahkeme kararını verdi, Yargıtay'da bu karar kesinleşti. Önümüzdeki günlerde inşallah vatandaşlara tapuları dağıtılacak." dedi.

 40 yıllık bekleyişte mutlu son: Karayazılılar tapularına kavuşuyor!

İlçenin hemen hemen yarısının hazine parseli üzerine konuşlandığını ve burada mahalle sakinleri ile kamuya ait binaların da olduğunu anlatan Sarıdoğan, "40 senedir bu problem çözülemiyordu, vatandaş inşaat yapamıyor, oturma izni alamıyor, kendi arasında binasını, parselini alıp satamıyordu. Hakime hanımla görüştüğümüzde, sağ olsun bu konuya biraz daha ağırlık vererek karar duruşması yaparak 40 senedir kangren haline dönüşmüş problemi karar duruşmasıyla çözdü" diye belirtti.

Sarıdoğan, bununla alakalı itiraz aşamalarında devreye girdiklerini, kararın kesinleşmesi noktasında adımlarının olduğunu ve şu anda kadastroya dosyalar gönderildiğini söyledi. 

Kadastro önümüzdeki günlerde tapuya parsel numaralarıyla beraber kararı göndereceğinin müjdesini veren Sarıdoğan,  "İnşallah 178 parsel sahibi tapularına kavuşacaklar. İmar Kanunu 18. madde uygulaması yaparak yapılaşma sorunu çözüldü."

Şeker GYO'dan ilk 9 ayda 81.2 milyon TL'lik hasılat! Şile ve Şeker Kule projeleri tam gaz! 

Halkbank, Deprem bölgesi Hatay'da Bölge Koordinatörlüğü’nü hayata geçiriyor

TOKİ'den  Ankara  Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!


Geri Dön