14 / 05 / 2024

hindistan müslümanlar ve hinduların davası

hindistan müslümanlar ve hinduların davası

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Le Monde 'Airbnb havuzlu konut kiralayan Müslüman kadınları yetkililere bildirecek' haberini güncelledi!

Fransız Le Monde gazetesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sunan Airbnb şirketinin, havuzlu müstakil konut kiralayan Müslüman kadınları belirleyebilmek için Fransız yetkililerle iş birliği yapacağı iddiasının yer aldığı haberiyle ilgili güncelleme yaptı.

Fransa'da Müslümanların açmak istediği okullara inşaat engeli!

Fransa'da Müslümanların açmak istediği okullar, "ayrılıkçılık" ve yabancı ülkelerle bağlantılı olmakla" suçlanırken dünyada 539 Fransız okulu mevcut. 

Hindistan'da Babri Camisi tartışması!

Hindistan'da Babri Camisi tartışması devam ediyor. Müslümanlar, Yüksek Mahkeme tarafından kendilerine verileceği söylenen 5 dönümlük arazinin Babri Camisi alanında olmasını istiyor...

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Hindistan'da Babri Camisi kararı bekleniyor!

Hindistan'da Müslümanlar ve Hindular arasında onlarca yıldır süren Babri Camisi arazisiyle ilgili karar bekleniyor.

Hindistan'da müslümanlar için toplama kampı inşa ediliyor!

Hindistan'ın Assam eyaletinde vatandaşlıktan çıkarmayı planladığı 1,9 milyon Müslüman için 10 toplama kampı inşa ediliyor.

Lübnan Hadat'ta Müslümanlar'a ev tutmak yasak!

Lübnan'ın Beyrut şehrindeki Hadat semtinde, Müslüman nüfusun hızla artması nedeniyle 2010 yılından beri Müslümanlar'a ev kiralamak yasak.

Güney Afrikalı Müslümanlardan kentsel dönüşüm protestosu!

Müslümanlar, tarihi mahallelerini, kentsel dönüşüme karşı korumak için Cape Town'da protesto gösterisi düzenledi...

Japonya'daki Müslümanlar Tokyo'da mescit açtı!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayan Müslümanlar, 2003 yılından beri yardım toplayıp inşa etmeye çalıştıkları mescitlerine nihayet kavuştu. Söz konusu bu mescit, Japonya'daki Müslümanlar tarafından Tokyo'da açılan ilk mescit olma özelliğini de taşıyor.

Müslüm Deveci tecrübelerini REsearch ile aktaracak!

35 yılı aşkın ulusal ve uluslararası tecrübelerini gayrimenkul sektöründe REsearch markasıyla aktaracak Müslüm Deveci, sektörde bilgili, deneyimli ve eğitimli profesyoneller yetiştirerek, sektörün ihtiyaç duyduğu hizmeti vermeyi amaçlıyor.

Türk müteahhitlerine Çin ve Hindistan'a karşı rekabet desteği!

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, "Türk müteahhitlerinin Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin firmalarıyla rekabet edebilmesi amacıyla alternatif finansman modelleri geliştiriliyor." dedi.

Türk müteahhitlere Çin ve Hindistan'a karşı finansman desteği!

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Türk müteahhitlerinin Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin firmalarıyla rekabet edebilmesi amacıyla alternatif finansman modelleri geliştirildiğini bildirdi.

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiye'den yardım bekliyor!

Litvanya Müftüsü Jakubauskas, Vilnius’ta cami arazisi ve inşası için Türkiye’den yardım beklediklerini açıkladı.Litvanya Müftüsü Romas Jakubauskas, başkent Vilnius’ta inşa etmek istedikleri cami için Türkiye'den yardım istedi.

hindistan müslümanlar ve hinduların davası Haberi

hindistan müslümanlar ve hinduların davası

Radikal Hindular tarafından 1992 yılında yıkılan Babri Camisi'nin arsasına Hindu tapınağı yapım planları nedeni ile Müslümanlar ve Hindular arasında yıllardır süre gelen anlaşmazlıkta duruşmaların ekim ayında tamamlanması sonrasında Hindistan Yüksek Mahkemesi, Babri Camisi arazisinin Hindu tapınağına ayrılması kararını verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre,  kararda, arazinin tapınak yapımı için mütevelli heyetine verileceği, Müslümanlara da Ayodhya'da 2 hektarlık arazi tahsis edileceği bildirildi.

Cami arazisi, Hindular ve Müslümanlar arasında tartışma konusuydu

Tarihi Ayodhya şehrinde, geçmişte Babri Camisi'nin bulunduğu alan, uzun yıllardır Hindular ile Müslümanlar arasında tartışma konusu yaratıyordu.

Radikal Hindular, Müslümanların 16. yüzyılda Hindu Kral Rama adına inşa edilen tapınağı yıktıklarını ve yerine cami inşa ettiklerini iddia ediyorlardı.

Babri Camisi'nin bulunduğu yerde Ram Tapınağı olduğu iddiası ilk kez 1853'te mahkemeye taşınmış, dönemin İngiliz sömürge hakimi tarafından reddedilmişti.

Aşırılıkçı...