08 / 05 / 2024

Hisaralan Kaplıca Bölgesi

Hisaralan Kaplıca Bölgesi

Yıllardır özlemi çekilen sıcak su, Sındırgı'ya geldi. Artık bundan sonra termal alanda hızla gelişen, yatırımcılar için cazibe merkezi olan, dışa göç veren değil, yeni istihdam alanları ile göç alan bir ilçe olacak.

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Yalova Termal Kaplıca'da 2 milyon TL’lik restorasyon başladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Yalova Termal Kaplıca İşletmeleri’nde 2 milyon TL’lik dev restorasyon başladı. İşletmedeki açık havuz, sultan banyo ve kurşunlu banyo 15 yıl aradan sonra tarihinin en büyük restorasyon çalışması için kapatıldı.

Kuzuluk Kaplıca Evleri devremülk fiyatları!

Sakarya Akyazı'da hayata geçen Kuzuluk Kaplıca Evleri toplam bin 470 daireden meydana geliyor. 2 etaptan oluşan Kaplıca Evleri Türkiye'nin en büyük devremülk kompleksi olarak yükseliyor.

Erzincan jeotermal kaplıca inşaatında son durum!

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 7 gün 24 saat hizmet verecek olan yeni jeotermal kaplıca inşaatında incelemelerde bulundu. Cemalettin Başsoy "Bu bölgede 470 x 380 cm ebatlarında 12 yeni havuz inşa ediyoruz. " dedi.

Halit Dalgıç: Çamlıca'ya kaplıca tesisi kurmayı planlıyoruz!

MHP İzmir Milletvekili Adayı Halit Dalgıç, Çamlıca'daki sıcak su rezervini değerlendirip bölgede bir kaplıca tesisi kurmayı planlıyoruz. Mevcut OSB'leri geliştirip, bunun yanında bir de mermercilik OSB'si kurmak istiyoruz. "dedi.

Ege Bölgesi'nde inşaata 20 milyar lira harcandı!

YEM Fuarcılık'ın yaptığı araştırmaya göre, 2013 yılında Ege Bölgesi'nde inşaata 20 milyar lira harcandı. Ayrıca İzmir'de 30 bin; Ege'de ise 97 bin yeni inşaat ruhsatı alındı.

Erciyes'te kış turizminin yanı sıra kaplıca turizmi de yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin "Kalkınma Projesi" olarak ifade eltiği Erciyes'in sadece kış turizm merkezi değil aynı zamanda kaplıca merkezi de olması için çalışmalar sürüyor.

Marina projesi, sanayi bölgesi Tuzla'da emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

Darıca'dan Tuzlaya uzanan doğal liman ve marina görünümündeki köy, denizinin ortasından toprak doldurularak Viaport Marine'e dönüşüyor. Marina projesi, sanayi bölgesi Tuzla' da emlak fiyatlarını artırdı...

PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Organize Sanayi Bölgesi Polikliniği açıldı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Organize Sanayi Bölgesi Polikliniği'nin açılış törenine katıldı. Zeybekci, Türkiye'nin son 10 yılda sağlık alanında dünyanın imrendiği bir performans gösterdiğini söyledi...

Tuzla Orhanlı Sanayi Bölgesi imar planı askıda!

Tuzla Orhanlı Sanayi Bölgesi nazım imar planı askıya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, planı 17 Ocak 2014'te onayladı. İşte emsal değeri, kurulmasına izin verilecek - verilmeyecek fabrika türleri ile Tuzla Orhanlı Sanayi Bölgesi imar planı...

Pendik Şeyhli bölgesi imar planı askıda!

Pendik Şeyhli bölgesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, plan tadilatını 17 Ocak 2014'te onayladı. İşte Pendik Şeyhli bölgesinin imar planı...

Çarşamba'ya gıda organize sanayi bölgesi kurulacak!

Samsun Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba' ya gıda organize sanayi bölgesi kurulması için görüşmelerini yaptıklarını ve konu ile ilgili olarak ilk başvurularını yaptıklarını ifade etti...

Hisaralan Kaplıca Bölgesi Haberi

Hisaralan Kaplıca Bölgesi




Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 90 derece sıcaklığa sahip termal su, konutların ve seraların ısıtılması amacıyla 23 kilometrelik boruyla ilçe merkezine getirildi. 



Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yaptığı açıklamada, Sındırgıya 17 kilometre uzaklıktaki "Hisaralan Kaplıca Bölgesi" nde kendi cazibesiyle çıkan ve boşa akan 90 derece sıcaklıktaki suyun ısınma, seracılık ve turizm alanlarında kullanılmak üzere ilçe merkezine getirilmesi çalışmalarının 2008'de başladığını söyledi. Yaklaşık 10 milyon dolarlık maliyeti bulunan bu projede 300 milimetre çapında 23 kilometre boru döşendiğini anlatan Yavaş, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen çalışmada mutlu sona ulaştıklarım anlattı. Yavaş, 6 yıl içinde bazı zorluklar yaşasalar da suyu ilçe merkezine getirmeyi başardıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "2008 yılında ilgili firmayla yapılan protokolle sıcak suyun ilçeye getirilmesi için ilk adımı atmıştık. Ancak 2009 yılında bizim başlattığımız...