22 / 07 / 2024

hissedarlar birbirlerine niye hisselerini satamıyor?

hissedarlar birbirlerine niye hisselerini satamıyor?

Eşimle kardeşi bir tarlanın yarı yarıya hissedarı. Kardeşi bu yere bir ev yapıp kardeşine satmak istiyor. Tapu memuru kanun değişti diyerek bu yerin satışını yapmıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor!

Otomobil fiyatlarındaki yükseliş sürerken, Gazeteci Emre Özpeynirci, Çinli araçlara konulan engeller ve yüksek vergiler nedeniyle vatandaşın ucuz otomobile ulaşamadığını söyledi. Özpeynirci, “Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor" dedi.

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Hem araç sahipleri hem de şirket hissedarları Tesla’dan neden uzaklaşıyor!

ABD’li elektrikli otomobil markası Tesla sahiplerinin, son dönemlerde artan Elon Musk tepkisinden dolayı araçlarını, hissedarların ise kağıtlarını satmaya başladıkları bildirildi.

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı kaç aydır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in merak edilen konuyla ilgili o yazısı...

Tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

Hisseli tapu sahipleri, diğer tapu hissedarlarının kimler olduğunu sorgulamak isteyebiliyor. Peki, tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul hissedarları nasıl öğrenilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, hissedarı olduğu gayrimenkulün hissedarlarını öğrenmek için tapuya başvurduğunu belirten okuyucu kimlerle ortak olduğunu öğrenemediğini aktardı. Okuyucu bunun bir yolu olup olmadığını sordu. 

Hülya Avşar'ın adasının hissedarlarından açıklama!

Magazin gündeminde bu aralar Hülya Avşar'ın Ayvalık'tan ada aldığı söylentileri dolaşıyordu. Çok konuşulan adanın hissedarları söz konusu iddiaları yanıtladı.

Hilton İzmir kapanıyor! Hissedarlar arasında kriz!

Hissedarları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ata İnşaat ile Vakıflar Bankası’nın yer aldığı İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.’nin sahibi olduğu Hilton İzmir, kapanıyor. Hissedarlar ile işletmeci Hilton Grubu’nun yolları ayrıldı.

Veliaht Köşkü hissedarları arasında kavga!

Veliaht Yusuf İzzeddin Efendi’nin ismini taşıyan 60 odalı köşkün de içinde olduğu boğazdaki 22 dönümlük değerli arsanın, hissedarlar arasında tartışmaya yol açtı.  

İnelsan İnşaat hissedarları serbest bırakıldı!

Sakarya'da FETÖ'ye finansal destek sağladığı tespit edilen İnelsan İnşaat ve FETÖ'ye bağlı eğitim kurumlarının hissedarlarına yönelik operasyonda biri kadın 7 kişi tutuklandı, 7 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi.

Servet GYO'da hissedarlar arası pay alım satımı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hissedarlar arası pay alım satımını paylaştı.

Tekfen, Geri Alım Programı'nı hissedarlarına sunacak!

Tekfen Holding Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Geri Alınan Paylar Tebliği" (No: II-22.1) çerçevesinde ekte yer alan Geri Alım Programı'nın yapılacak ilk Olağan Genel Kurul toplantısında hissedarların onayına sunmaya karar verdi.

hissedarlar birbirlerine niye hisselerini satamıyor? Haberi

hissedarlar birbirlerine niye hisselerini satamıyor?

Okuyucumu aydınlatmak için buradayım ancak aydınlatmak için de yeterli veriye sahip olmam gerekir. Bir tarlaya yarı yarıya sahip biri, diğerinin de izni olmadan bir ev yapmaması lazım. Dolayısıyla acaba daha önce kardeşi ile bir anlaşma veya bir izin alma durumu oldu mu?


Sonra, acaba satılmak istenilen diğer hisse mi? Yani evi yapan kardeş yarı hissesini, eşinize mi satmak istedi de tapu müdürlüğü bunu yapmadı? Bir soru daha: Tapu müdürü değişen hangi yasadan söz ediyor? Onu bir öğrenseniz. Zira günümüzde torba yasa modası var. Bir torba yasa ile birçok kanunda değişiklik yapılıyor ki artık izlemekte güçlük çeker olduk. Dolayısıyla acaba size uygulanacak yasa hangisi ve acaba değişiklikten söz ederken bu memur hangi yasayı kastediyor.Bunları bilmeden sizi aydınlatmam mümkün değil. 

Şayet ihtimallerden biri...