22 / 07 / 2024

Hem araç sahipleri hem de şirket hissedarları Tesla’dan neden uzaklaşıyor!

Hem araç sahipleri hem de şirket hissedarları Tesla’dan neden uzaklaşıyor!

ABD’li elektrikli otomobil markası Tesla sahiplerinin, son dönemlerde artan Elon Musk tepkisinden dolayı araçlarını, hissedarların ise kağıtlarını satmaya başladıkları bildirildi.




Geçen sene Twitter’i satın alan ünlü milyarder Elon Musk’a kızan Tesla aracını satarken, hissedarlar da şirketten uzaklaşıyor.

İddiaya göre, Musk’ın son dönemlerde yaptığı açıklamalar, Tesla sahiplerini kızdırdı.

Ünlü milyarderin son dönemde yaptığı politik açıklamalar, ABD’de Tesla’nın imajını kötü etkilerken,

otomobil müşterilerinin de markayla ilişkilerini yeniden gözden geçirmelerine neden oluyor.

Bazı Tesla sahipleri Musk’ın politik fikirlerini son dönemde fazlaca ileri taşımasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, araçlarını değiştirdiklerini bildirdi.

Konuyla ilgili Insider’a konuşan Tesla sahipleri ‘Musk’ın maskaralıklarından bıktıklarını’ belirterek markayı terk ettiklerini açıkladı. 

Hem araç sahipleri hem de şirket hissedarları Tesla’dan neden uzaklaşıyor!

Diğer yandan son zamanlarda yapılan bazı araştırmalar da bu araç sahiplerinin görüşlerini destekler yönde. ABD’li araştırma şirketi Morning Consult, Tesla’nın Demokratlar arasındaki net tercih derecesinin kasımda önceki aya göre yüzde 20 düştüğünü söylerken, Cumhuriyetçiler arasında ise daha fazla tercih edilmeye başladı.

Columbia Business School bir marka uzmanı Matthew Quint, tüketicilerin bir araba şirketinin tartışmalı olmasına vereceği tepkinin diğer sektörlere göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Quint’e göre, bir arabanın ‘sahibini dış dünyaya temsil eden bir araç’ olduğunu düşünen tüketicilerin otomobil sahiplerinin kimi zenginleştirdiğine daha çok dikkat ettiğini düşünüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön