02 / 10 / 2024

Hem araç sahipleri hem de şirket hissedarları Tesla’dan neden uzaklaşıyor!

Hem araç sahipleri hem de şirket hissedarları Tesla’dan neden uzaklaşıyor!

ABD’li elektrikli otomobil markası Tesla sahiplerinin, son dönemlerde artan Elon Musk tepkisinden dolayı araçlarını, hissedarların ise kağıtlarını satmaya başladıkları bildirildi.




Bu gelişmelerin haricinde, Tesla’nın yatırımcıları da Musk’ın Twitter hamlesi nedeniyle şirket hisselerinden kaçmaya başladı. Ünlü milyarderin Twitter’la daha fazla meşgul olması ve ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte şirketteki büyümenin yavaşlayacağı endişesine kapılan hissedarların kaçışı nedeniyle Tesla hissesi 2022’de yüzde 65 düştü.

Hem araç sahipleri hem de şirket hissedarları Tesla’dan neden uzaklaşıyor!

Konuyla ilgili görüş bildiren ve kendisini eski bir Tesla hayranı olarak tanımlayan Bob Perkowitz, 2017 model aracını 2022 modele çevirmeyi düşündüğünü ancak Musk’ın sağcı görüşleri ve çalkantılı Twitter alımı nedeniyle yeni bir Tesla satın almadığını söyledi.

Musk’un daha dengesiz ve kutuplaştırıcı bir figür haline geldiğini iddia eden Perkowitz, markaya bağlılığını yeniden düşünmeye başladığını vurgulayarak, “Musk, arabayı satın almak için gerçekten iyi bir nedendi. Harika bir markası vardı. Artık o kadar da büyük bir marka değil” diye konuştu.

Habere göre, aynı nedenle aracını satan ABD’li CEO John Byrne de, Musk’ın Twitter’da sağcı görüşleri yayınlaması ve Anthony Fauci’ye saldırmasının bardağı taşıran son damla olduğunu savundu., 2022’nin sonlarında arabasını elektrikli bir Audi ile takas ettiğini söyleyen Byrne, “Bundan böyle onlara hizmet eden bir marka elçisi olmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön