29 / 04 / 2024

hisseli dükkan alma işlemleri

hisseli dükkan alma işlemleri

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Avrupakent GYO 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor! Halka arzdan sonra yatırımlar hızlandı!

Avrupakent GYO, Kemerburgaz'da bir siteden 650 metrekarelik dükkanı 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı bina alıyor!

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan bina satın alınmasına karar verdi. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

Avrupakent GYO'dan dev satın alma: Avrupa Konutları Esentepe'den 14 adet dükkan ile 2 adet ofis alındı!

Avrupakent GYO, Avrupa Konutları Esentepe'den 13 adet asma katlı depolu dükkan, 2 adet ofis ile 1 adet depolu dükkan satın aldı. İşte o satın alma ile ilgili detaylar...

Samsun Yeni Sanayi Sitesi'nde hak sahiplerine uygun koşullarda dükkan alma fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), Samsun Toybelen Mahallesi'nde yapılacak yeni sanayi sitesinde dükkan sahibi olmak isteyen esnafa fiyat ve peşinat indirimi ile vadede uzatma yaptığı bildirildi.

Hisseli dükkanın satışı nasıl olur?

Bir hisseli dükkanınız olduğunu ve tüm paydaşların verdiği ortak karar ile bu taşınmazı satmak istediğinizi düşünelim. Hisseli dükkanın satışı nasıl olur? Hisseli dükkanın satışı için neler gerekir?

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli dükkan nasıl satılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğüne alıcı ve satıcının başvurması halinde yapılıyor. Peki, bir taşınmaz hisseli ise ne olur? Hisseli dükkan nasıl satılır?

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Ankara'da 4 dükkan 6 Ağustos'ta kiraya verilecek!

Ankara İli Çamlıdere İlçesi'nde bulunan 4 adet dükkan Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından 6 Ağustos 2015 günü teklif alma usulüyle kiraya verilecektir.

Hisseli dükkanın emlak vergisi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi hesaplamalarında taşınmazın türüne göre belirlenen vergi oranları kullanılıyor. Peki, hisseli dükkanın emlak vergisi nasıl ve kim tarafından ödenir?

Ankara Halk Ekmek Çamlıdere'deki 6 dükkanını 5 yıllığına kiraya verecek!

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından Çamlıdere ilçesinde bulunan 6 dükkan 5 yıllığına teklif alma usulüyle kiraya verilecek.

Suntopia Hotels 'ten 11 otelde kiralık dükkan ve stand!

Suntopia Hotels zinciri Antalya ve Muğla 'da yer alan 11 otelindeki dükkan ve standları kapalı zarf teklif alma yoluyla kiraya vermek üzere ihale düzenledi

Vebemobile AVM'de satılık 2 dükkan! 600 bin TL'ye!

 Küçükçekmece 3. İcra Dairesi; İstanbul ili, Başakşehir ilçesinde yer alan Vebemobile Yaşam Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan 2 dükkanı satışa çıkıyor. Dükkanların ihaleleri 18 Nisan'da yapılacak  

hisseli dükkan alma işlemleri Haberi

hisseli dükkan alma işlemleri

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Hisseli dükkan alırken, tüm hissedarların bu işleme onay verdiğinden emin olunması gerekiyor. Eğer bir hissedarın bu satış işlemine onay vermemesi ve buna rağmen satışın yapılması halinde, tapu iptal davası açılabiliyor.


Hisse devri..

Hisseli bir dükkanda sahip olduğu payı satmak isteyen hissedarlar, bunun için öncelikle hissedarlarına başvurması gerekiyor. Hissedarlar tarafından ön alım hakkının kullanılmaması halinde, pay 3. şahısa satılabiliyor.


Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)


Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı...