27 / 07 / 2024

hisseli ev sahiplerinin aidatı

hisseli ev sahiplerinin aidatı

Yargıtay, bir sitede daireye hisseli olarak malik olan vatandaşların site aidatı sorumluluklarına açıklık getirdi. Yargıtay kararı gereğince, diğer paydaş evi kullanmıyorsa aidattan ikamet eden paydaş sorumlu olacak..

Mağdur ev sahibi: Senaristler ev sahiplerinin maruz kaldığı hikayeleri dizi yapmak isteyecektir!

Mağdur ev sahibi A.Vurucu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda senaristlerin ev sahiplerinin maruz kaldığı birbirinden acıklı hikayeleri, şimdi değilse bile ilerde inanıyorum dizi ya da sinema yapmak isteyeceğini söyledi.

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

İstanbul'da ev sahiplerinin kiracı şartı: Memur olacak, eve misafir getirmeyecek!

Yüzde 25 kira sınırlamasının kalkmasıyla, ev sahipleri derin bir nefes aldı. Kiracıların dönemi sona erip ev sahiplerinin tahta çıktığı yeni dönemde ev sahiplerinin kiracı şartları şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin elden kira ısrarına üç formül!

Kirayı bankaya yatırmayıp elden ödeyen kiracılara da ceza geliyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, “ya elden öde ya da çık” diyen ev sahibine karşı yapılacakları sıraladı.

Mağdur ev sahiplerinden çağrı: Kirasını ödeyemeyen kiracılara sosyal devlet çözüm bulsun!

Mağdur ev sahipleri seslerini duyurmak için sık sık sosyal medya hesaplarından paylaşım yapıyor. Ev sahipleri, 'kirasını ödeyemeyen kiracılara sosyal devlet çözüm bulsun' diyor. İşte o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları... 

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

Ev sahiplerinin 'çifte zam' planı ortaya çıktı! Kiracılar bu tuzağa düşmeyin! 

Konut kira bedellerindeki yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılıyor olması bazı ev sahiplerini mutlu etmedi. Şimdiden bazı ev sahipleri çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Kiracılardan çifte zam almak isteyen ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde buna dikkat!

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken pek çok ev sahibi de tahliye taahhüdü ile ilgili detayları merak ediyor. İşte ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken o detay...

Ev sahipleri tepkili: Kira tespit davası için verilen tahmini bitiş süresi 555 gün! 

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları sebebiyle adliyeler dolup taştı. Dava süreçlerinin uzaması ev sahiplerinin tepkisine neden oluyor. Avukat Tahir Kemal Bozkır, konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Eski milletvekili Metin Külünk, 'kirada yüzde 25 uygulaması devam etmeli' dedi! Ev sahiplerinden tepki gecikmedi!

Kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyor. AK Parti eski milletvekili Metin Külünk, uygulamanın sürmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklama ev sahiplerinin tepkisine neden oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira vergisinde muafiyet kalkıyor: Ev sahipleri yüzde 64 oranında daha fazla vergi ödeyecek! 

Ev sahiplerinin vergi yükünü artıran yeni bir vergi düzenlemesi için düğmeye basıldı. Düzenlemeyle kira vergisinin yüzde 50’den fazla artması bekleniyor. Ev sahipleri ise bu vergi yükünü kiracıya yansıtacak ve kiralar fırlayacak. İşte detaylar...

hisseli ev sahiplerinin aidatı Haberi

hisseli ev sahiplerinin aidatı

Yargıtay, bir sitede daireye hisseli olarak malik olan vatandaşları ilgilendiren karar aldı. Alınan kararda evde ikamet eden ve etmeyen hisseli maliklerin aidat sorumluluklarına açıklık getirildi.

Yargıtay, hisseli evde hissedarlardan birinin yaşaması, diğerinin yaşamaması halinde, ikamet eden malikin aidatın tamamından tek başına sorumlu olacağı kararını verdi.

Mahkeme "Giderlere hissesi oranında katılacak." dedi

Muğla Fethiye'ye bağlı Patlangıç Mahallesi'ndeki sitenin yönetimi, 1/2 hisseli malik olan site sakinine 6 aylık aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle toplam 440 TL miktarlı icra takibi başlattı. Ancak, malikin itirazı üzerine takip durduruldu. Buna karşın site yönetimi tarafından itirazın iptali, takibin devamı, takip tarihinden itibaren aylık yüzde 5 gecikme faizi ve yüzde 20 icra inkar tazminatı istemiyle dava açıldı.

Mahkemece, anılan daireye ait borçlarının tamamının davalıdan talep edildiği, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesi...