07 / 05 / 2024

Hisseli tapuda satışın iptal edilmesi

Hisseli tapuda satışın iptal edilmesi

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor.Peki, hisseli tapu satışı nasıl olur? Satış iptal edilir mi? İşte, hisseli tapuda satış iptali!

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu satış işlemleri diğer gayrimenkul satışlarına göre daha farklı süreçlerle ilerletiliyor. İşte hisseli satışlara ilişkin tüm detaylar...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar eğer kendilerinden habersiz tapu satışının olup olmayacağını bununla birlikte yapılırsa, neler olacağını araştırıyor. İşte merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Hisseli tapuda satışın iptal edilmesi Haberi

Hisseli tapuda satışın iptal edilmesi

Hisseli tapuda satış iptali!

Mülkiyet konusunda birçok insanın kafasını karıştıran konulardan biri olan hisseli tapu, taşınmaz mal sahibi olmak isteyenlerin iyi araştırılması gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor. 


Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak biliniyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. Ancak insanların dikkat etmesi gereken konu; hisseli tapularda sadece gayrimenkulün ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği oluyor. 


Hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olup, kimin hangi bölgenin sahibi olduğunu göstermiyor. Bu nedenle genel olarak hisseli tapu sahipleri arasında arazi anlaşmazlıkları yaygın olarak yaşanıyor.  Hisseli tapu sahipleri kendi aralarında toplanarak,...