06 / 05 / 2024

Hisseli tarlaların satışı 2014

Hisseli tarlaların satışı 2014

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından hazırlanan 23294678-010-06 sayılı ve 24/02/2014 tarihli "Tarım arazilerinde hisseli satış" başlıklı Genelge ile hisseli tarlanın bölünmesi "Bölünemez büyüklük" şartına bağlanıyor...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmazın birden çok sahibinin olduğunu göstermektedir. Peki “Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?” İşte yanıtı!

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa bir arsanın birden fazla sahibinin olduğu anlamına geliyor. Peki, hisseli arsanın satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Hisseli gayrimenkullerde hisse satışı iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkullerde hisse satışının iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Hisseli gayrimenkulde paylar satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, miras kalan tarlalarının dörtte üç hissesine sahip olduğunu belirten okuyucu, kalan bir hissedarın almaya da satmaya da yanaşmadığını aktardı. Okuyucu, hisselerini başkasına satıp satamayacağını sordu. 

Ziraat Bankası borcunu ödeyemeyen çiftçilerin tarlalarını satışa çıkardı!

Ziraat Bankası, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerden eline geçen 890’ı tarla, 120’si arsa toplam 1940 gayrimenkulü satışa çıkardı. Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendiroğlu, çiftçinin borçlarının taksitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Hisseli taşınmazın satışı nasıl olur?

Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Ancak hisseli malda satışın yapılabilmesi için paydaşların ortak kararı gerekiyor. Peki, hisseli taşınmazın satışı nasıl olur? İşte hisseli taşınmaz satışları..

Hisseli dükkanın satışı nasıl olur?

Bir hisseli dükkanınız olduğunu ve tüm paydaşların verdiği ortak karar ile bu taşınmazı satmak istediğinizi düşünelim. Hisseli dükkanın satışı nasıl olur? Hisseli dükkanın satışı için neler gerekir?

Hisseli bina nasıl satılır?

Bir binanın tapusu müstakil tapu olabildiği gibi hisseli de olabiliyor. Hissedarlar bu hisseli binanın satışını isteyebiliyor. Peki, hisseli bina nasıl satılır? Hisseli bina satışı için ne gerekir?

Hisseli malların haczi!

Borçlu bir kimsenin mülkiyeti altındaki malların haciz yolu ile el konulması ve akabinde satılması halinde, alacaklıya olan borç bu para ile kapatılıyor. Peki, hisseli malların haczi nasıl olur?

Hisseli tarlaların satışı 2014 Haberi

Hisseli tarlaların satışı 2014

Hisseli tarlanın bölünmesi!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından hazırlanan 23294678-010-06 sayılı ve 24/02/2014 tarihli "Tarım arazilerinde hisseli satış" başlıklı Genelge ile hisseli tarlanın bölünmesi yasaklandı.


Ancak genelgede yer alan bilgilere göre kimi tarlalar bu kısıtlamanın dışında bırakıldı. Buna göre "Hisseli tarla satabilir miyim?" sorusunun yanıtı hem evet hem hayır oluyor. Burada hisseli tarla satışında bölünemez büyüklük şartının yerine getirilmiş olması gerekiyor.


Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde bölünemez büyüklük;

- Mutlak tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, 

- Dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, 

- Örtü altı tarım yapılan arazilerde 0,3 hektar 

- Marjinal tarım arazilerinde 2 hektardır.


Tarım arazileri bu büyüklüklerin altında ifraz edilemez, bölünemez veya küçük parçalara ayrılamaz. Ancak çay, fındık, zeytin gibi özel iklim ve toprak istekleri olan bitkilerin yetiştiği yerler ile seraların bulunduğu alanlarda,...