25 / 07 / 2024

Hitit taş atölyesi müzesi

Hitit taş atölyesi müzesi

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Yeniyer beldesinde Hitit döneminde "heykel atölyesi" olarak kullanıldığı tespit edilen Kazankaya bölgesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm desteği ile açık hava müzesi olacak.

Kars'ta atıl durumda bulunan 48 bin 500 dekarlık alanın üretime kazandırıldığı açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Kars'ta bu yıl atıl durumdaki 48 bin 500 dekar arazide çiftçiler üretim yapmaya başladığı kaydedildi.

Yarısı Bizden Kampanyası'nın ilk temeli Üsküdar Salacak'ta atıldı!

Vatandaşlara toplam 1,5 milyon TL destek sunulan "Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk temel Üsküdar Salacak'ta atıldı. İşte ayrıntılar...

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

Msk Mimari Proje Atölyesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Msk Mimari Proje Atölyesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Said Kaya tarafından kuruldu.

Üçyol–Buca Metrosu'nun temeli 14 Şubat'ta atılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Üçyol-Buca Metrosu'nun temeli 14 Şubat'ta atılacak.

Sancar Mimarlık Ve Tasarım Atölyesi Limited Şirketi kuruldu!

Sancar Mimarlık Ve Tasarım Atölyesi Limited Şirketi Beyoğlu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile M.Hüseyin Sancar tarafından kuruldu.

Mekan Atölyesi Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mekan Atölyesi Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Kadıköy’de 30 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Ayık Fadime    Kul  ve Sinan Şerifoğlu tarafından kuruldu.

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak!

Malatya Havalimanı için inşa edilecek yeni terminal binasını temeli 6 Şubat'ta atılacağı açıklandı. 

Konya Millet Bahçesi'nin temeli 15 Ocak'ta atılıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada Konya'da inşa edilecek millet bahçesinin temelinin 15 Ocak'ta atılacağını açıkladı.

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Belek, Nevzat Yiğit Çağlar ve Oğuzhan Belek ortaklığında kuruldu.

Tarsus OSB'nin temeli Mayıs'ta atılacak!

Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ruhi Koçak, Tarsus OSB’nin 1660 dekarlık ilk etap kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi. OSB'nin temelinin Mayıs ayında atılması hedefleniyor...

Ankara’da 1513 tasarım-beceri atölyesi açıldı!

Ankara’da inşaatı tamamlanan 1513 tasarım-beceri atölyesi toplu açılışı Sincan İlkokulu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kurdele kesildi.

TOGG fabrikasının temeli Mayıs'ta atılacak!

TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, Türkiye'nin Otomobili'nin fabrikası için inşaat çalışmalarına başladıklarını belirtti. Fabrikanın temeli Mayıs 2020'de atılacak...

Hitit taş atölyesi müzesi Haberi

Hitit taş atölyesi müzesi

Geniş bir arazide yer alan Hitit taş atölyesindeki büyük taş heykeller hem turizme kazandırılmış olacak, hem de kaçak kazıların önüne geçilecek. Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz, M.Ö. 1200 yıllarına ait Hitit taş atölyesinin turizme kazandırılması için proje hazırladıklarını belirterek, "Açık hava müzesi ve kültürpark projesi hazırlandı. Bu proje Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edildi. Hititlerin ilk heykel atölyesi olarak bilinen bu bölgede sanat eserleri üretilmiş" dedi. 

Tarik...