05 / 05 / 2024

hızlı tramvay sistemi

hızlı tramvay sistemi

1966 yılında İstanbul'dan tamamen kaldırılan tramvay, yerini 1986 yılında Aksaray'da temeli atılacak metroya bırakacakmış. Kenan Evren'in de katılacağı törenle temeli atılacak metro, Yenikapı-Ataköy arasında toplam 23 kilometrelik hat üzerinde çalışacakmı

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

Hyperloop dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olacak!

Dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olması planlanan Hyperloop'un ilk görüntüleri yayınlandı. Hyperloop araba ile 10 saatte gidilen mesafeyi 1 saate kadar indirebilecek.

Van tramvay ve hızlı tren projesi ne zaman başlayacak?

Van’ın hızlı tren ve tramvaya kavuşmasındaki en büyük görev Van Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne düşerken, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise projenin gelmesi durumunda göreve hazır olduklarını söylediler.

Geleceğin hızlı ulaşım sistemi Hyperloop!

SpaceX şirketi, geleceğin süper hızlı ulaşım sistemi olarak tanımlanan " Hyperloop " projesini hayata geçirmek için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Otis, Türkiye’nin en hızlı asansörünü kurdu!

Otis Türkiye; Zorlu Gayrimenkul’ün projesi Levent 199 için dizayn ettiği ‘hızlı’, ‘akıllı’ ve ‘çift katlı’ asansör sistemi ile bir ilke daha imza attı.

1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı'na kadar uzatılacakmış!

1993 yılında Aksaray-Otogar arasında hizmete giren hızlı tramvayın havalimanına kadar uzanacak olan ikinci aşama inşaatında, altyapı çalışmaları tamamlanmış. 23 kilometre uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla günde 400 bin yolcu taşınacakmış.

1985 yılında hızlı tramvay ihalesini İsveçliler kazanmış!

1985 yılında yapılan hızlı tramvay ihalesini ASEA adlı İsveç firması ile Türk Yapı Merkezi kazanmış. Aksaray-Küçük Sanayi Bölgesi arasında, 7 kilometrelik tramvay sistemi 38 milyar liraya mal olacakmış.

Recep Altepe: Bursa hızlı tren üretecek!

Bursa hızlı tren üretecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin ilk yerli tramvayının ardından Bursa'da yine aynı şekilde metro vagonlarının da üretilmeye başladığını belirtti.

Özer Hıncal: Yangın yönetim sistemi orman yangınlarına hızlı müdahaleyi sağlıyor!

Arvento ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2007’den beri yürüttüğü ‘Yangın yönetim Sistemi’ ile orman yangınların büyümesinin önüne geçiliyor. Orman yangınlarına en etkin ve hızlı müdahale edilmesine olanak sağlıyor...

İstanbul-Ankara hızlı treni için 200 milyon euro kredi verildi!

Yapım çalışmalarına devam edilen İstanbul-Ankara Hızlı Tren için 200 milyon euro kredi sağlandı...

Ankara-İstanbul hızlı tren projesi 30 Eylül'de tamamlanacak!

Ankara-İstanbul hızlı trende yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandı, proje 30 Eylül'de tamamlanacak

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren 30 Eylül'e kadar tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Amacımız Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattını 30 Eylül'e kadar tamamlamak" dedi...

hızlı tramvay sistemi Haberi

hızlı tramvay sistemi



Tramvaydan METROYA


İstanbulluların yaşamında 97 yıl bulunan tramvay, 1961 yılında Avrupa Yakası'ndan, 1966 yılında da Anadolu Yakası'ndan kaldırıldı.


  Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   ''Yolları tıkıyor, yavaş gidiyor, kötü görünüyor ve de İstanbul'un trafiğini felç ediyor'' gerekçesiyle tam 25 yıl önce İstanbul'un bağrından sökülüp atılan tramvayın daha gelişkin biçimde ''dönüşü'' için bugün İstanbul'da görkemli bir tören yapılacak.

   Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Başbakan Turgut Özal'ın da katılacağı törenle bugün inşaatı başlayacak olan tramvay sistemi, İstanbul'da 97 yıl hizmet verdikten sonra ''hazin bir törenle'' 1961 yılında Avrupa Yakası'nda, 1966 yılında da Anadolu Yakası'nda sökülmüş ve törende konuşan zamanın Vali ve Belediye Başkanı Refik Tulga,...