29 / 04 / 2024

hızlı tren garı ankara

hızlı tren garı ankara

Türkiye’ye ulaşımda çağ atlatan Yüksek Hızlı Trenler’in (YHT) kesişme noktası olan Ankara’da 235 milyon dolar harcamayla tamamlanacak olan ilk havalimanı konseptindeki tren garı baharda hizmete girecek.

Uzay üssü görünümlü Ankara YHT Garı'nda inşaat başlıyor!

Başkent Ankara'nın, 'uzay üssü' görünümlü Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda ilk kazma vuruluyor. Ankara YHT Garı ile ilgili sözleşme imzalandı. Şimdi sıra yer tesliminde. Bunun ardından inşaat başlayacak ve proje iki yıl içinde tamamlanacak....

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Baydöner Ankara Hızlı Tren Garı AVM şubesi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Baydöner, Ankara’daki 7. restoranını Ankara Hızlı Tren Garı AVM’de açtı.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yarın açılıyor!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yarın düzenlenecek törenle açılacak. Yılın son iki ayında birçok önemli eser vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ankara Hızlı Tren Garı 29 Ekim'de açılıyor!

Açılışı yaklaşan Yeni Ankara Hızlı Tren Garı, ışıklandırıldı. 29 Ekim'de açılması planlanan garın görünüşü görenleri hayran bıraktı...

Ankara-Sivas Hızlı Tren projesi için acele kamulaştırma!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi Kapsamındaki Sivas Gar Sahası kesiminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Konya Hızlı Tren Garı ihalesini Altındağ İnşaat kazandı!

Konya’nın mega projelerinden biri olan ve şehri demiryolu ulaşımında bir merkez haline getirecek Eski Buğday Pazarına yapılması planlanan hızlı tren garının ihalesi sonuçlandı. Yerin teslimi de yapıldı.

Ankara Hızlı Tren Garı Mayıs’ta açılıyor!

Türkiye’ye ulaşımda çağ atlatan Yüksek Hızlı Trenler’in (YHT) kesişme noktası olan Ankara’da 235 milyon dolar harcamayla tamamlanacak olan ilk havalimanı konseptindeki tren garı baharda hizmete girecek.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Projesi'nin basın toplantısı 10 Aralık'ta!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Projesinin basın toplantısı 10 Aralık Perşembe günü Raffles Otel'de gerçekleşecektir. Toplantı saat 17:00’de başlayacaktır.

Antalya Hızlı Tren Hattı'nın yer belirlemeleri başladı!

Antalya Hızlı Tren Hattı ile, Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasındaki seyahat süresi de 3,5 saat oluyor. Antalya Hızlı Tren Hattı'nın Gar ve İstasyon yerlerinin belirlenmesi çalışmaları başladı.

Antalya Hızlı Tren Hattı'nın gar ve istasyonları belirleniyor!

Antalya-İstanbul arasınını 4,5 saat, Antalya-Ankara arasının 3 saat olacağı Antalya Hızlı Tren Hattı ile, Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasındaki seyahat süresi de 3,5 saat oluyor.

Sakarya'da çöken hızlı tren garı sorumluları kimler?

Sakarya’da 5 kişinin yaralandığı Yüksek Hızlı Tren garı inşaatındaki göçükle ilgili TCDD’de görevli inşaat mühendisleri ile inşaatın müteahhidi, taşeron firma yetkilisi, şantiye şefi ve iş sağlığı uzmanı hakkında dava açıldı.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 2016'da hizmete girecek!

2016'da hizmete girecek olan Yüksek Hızlı Tren Garında 99 oda ve 198 yatak kapasiteli otel ile 5 bin 367 metrekare kiralanabilir alana sahip ofis yapısı ve yaklaşık 24 bin metrekare kiralanabilir alana sahip mağazalar olması hedefleniyor.

Türkiye'de 21 Yüksek Hızlı Tren garı inşa edilecek!

Ulaşımda yeni alternatif olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) geçtiği illeri de değiştirecek. YHT’nin yolcularına hizmet verecek 21 yeni gar inşa edilecek. 2016 yılında tamamlanacak garların en gözdesi ise Ankara’da olacak.

hızlı tren garı ankara Haberi

hızlı tren garı ankara

Türkiye’ye ulaşımda çağ atlatan Yüksek Hızlı Trenler’in (YHT) kesişme noktası olan Ankara’da 235 milyon dolar harcamayla tamamlanacak olan ilk havalimanı konseptindeki tren garı baharda hizmete girecek.


Cengiz Holding- Limak Holding ve Kolin İnşaat ortaklığı ile yapımı süren tren garında 6 şeritli demiryolu olacak. İçinde 140 odalı oteli, ofisleri, toplantı salonları, 180 mağazası da bulunacak tren garı yolcuların tüm ihtiyacına cevap verebilecek.


Hızlı trenin ulaşımdaki konforunu, havalimanlarında olduğu gibi garda da devam ettirecek olan Türkiye’nin ilk havalimanı konseptinde yapılan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Ankara garı 235 milyon dolar harcamayla tamamlanarak önümüzdeki yılın mayıs ayında hizmete açılacak. Cengiz Holding-Limak Holding-Kolin İnşaat ortaklığında yap-işlet-devret modeli ile yapımı süren Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Türkiye’nin ilk konsept demiryolu ulaşım ve yaşam üssü olarak hizmete girecek.


Ankara...