04 / 05 / 2024

Hızmalı Köprü

Hızmalı Köprü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karakoyun Deresi üzerinde bulunan Hızmalı Köprü ve Samsat Kapı arasındaki 31 bin 342 metrekareyi kapsayan alanda iyileştirme ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Tarih olarak 18 Mart 2022'de orayı hizmete açmak... Ama güzel gelişmeler oluyor, işler hızlandı. Belki belirttiğimiz tarihten daha erken bir sürede de açabilme imkanımız var" dedi.

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalar hızlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'de inşaat hızla devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaatın hızla devam ettiğini söyledi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor!

Türkiye'nin gurur projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olma özelliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı...

Samsun Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'nün inşaatı tamamlandı!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde hayata geçirilen Hürriyet-Kumtepe Köprüsü'ndeki inşaat çalışmaları tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..

Hızmalı Köprü Haberi

Hızmalı Köprü

Daha temiz ve yaşanılabilir bir Şanlıurfa için çalışmalarını şehrin dört bir tarafında devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, Hızmalı Köprü ve Samsat Kapı arasında 31 bin 342 metrekareyi kapsayan alan üzerinde; çimlendirme, ağaçlandırma, peyzaj düzenleme ve zemin iyileştirme çalışmalarını devam ettirirken, Başkan Güvenç yerinde inceleme yaparak çalışmaları daha da hızlandırdı.


Şehrin göbeğinde yer alan Hızmalı Köprü ve Samsat Kapı arasını daha modern ve nezih bir yapıya kavuşturmak için daha önce de temizlik ve iyileştirme çalışmalarını sürdüren ekipler, havaların serinlemesiyle beraber ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmaları da yapıldı.


“Derelerin Temizliği Konusunda Destek İstedi”


Alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizliği yapılan derelerin, 1 hafta sonra tekrar kirletirliğine dikkat çeken Başkan Güvenç, “Karakoyun, Cavsak ve Sırrın Derelerimizi mutlaka temiz tutmamız lazım. Bunun içinde vatandaşlarımızın, iş yeri sahiplerimizin...