30 / 04 / 2024

hızray ne zaman açılacak

hızray ne zaman açılacak

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul’un metro ağını anlattı. " Şu anda 75 kilometre inşaatı devam eden 10 raylı sistem hattımız var" diyen Alpkökin, "En büyük hayalimiz şu anda devam eden projelerin devreye alınması" dedi.

İstanbul'da 2029 hedefi: 622.15 kilometre raylı sistem ağı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki raylı sistem hattı uzunluğunun 2024 -2029 arasında yeni hatlarla birlikte, 622,15 kilometreye çıkacağını söyledi. İmamoğlu, HIZRAY için 2021'de ihaleye çıkacaklarını kaydetti.

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! Asgari ücrette fiyat ne olacak? Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman?

İşçi, işveren ve hükümet mümessillerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk oturumunu bu hafta yaptı. İkinci oturumun tarihi de tespit edilirken asgari ücrete uygulanacak temmuz zammı için rakamlar belli olmaya başladı. Peki, Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman? İşte detaylar.

30. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? 10 bin polis alımı 2023 ne zaman? 10 bin polis alımı şartları nelerdir?

POMEM başvuruları gündemde yer alıyor. POMEM başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla beraber araştırmalar hız kazandı. Peki 30. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? İşte detaylar!

O iki şehir arası yolculuk 12 saat yerine 2 saate düşecek! Hızlı tren ne zaman açılacak!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni hızlı tren hattının ne zaman açılacağını kamuoyuna duyurdu.

TOGG satış fiyatı ne kadar? TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG ön sipariş nasıl verilir?

TOGG’un satış fiyatı açıklandı mı, TOGG satış fiyatı ne kadar? TOGG ne zaman satışa çıkacak? soruları hız kazandı. İşte merak edilen detaylar!

Isınma desteği nereden alınır? Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Isınma diğer adı ile doğalgaz desteğine dair sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle bu yardımı alanlar, “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunu sormaktadır. İşte detaylar!

Aile destek ödemeleri şubat ayı ne zaman yatacak? Şubat ayı aile destek parası ne kadar oldu?

Aile destek ödemelerine dair sorular hız kazandı. Peki “Aile destek ödemeleri şubat ayı ne zaman yatacak?” İşte detaylar!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? Bakandan son dakika açıklaması!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Evde bakım maaşı ne kadar 2023? Aralık ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşının ne zaman yatacağına dair sorular son hızla sorulmaya devam ediliyor. İşte evde bakım maaşına dair detaylar!

Evde bakım maaşı ne zaman ödenecek? Aralık ayı evde bakım ücreti ne kadar?

Evde bakım maaşına dair aramalar hız kazandı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, aralık ayı evde bakım maaşının ne zaman yatırılacağını araştırıyor. İşte detaylar!

TOKİ İstanbul Çatalca kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği TOKİ sosyal konut projesinde kura çekilişleri aralık ayında da tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'da Tuzla ilçesinde başlayan TOKİ kura çekimleri sonrasında şimdi herkes Çatalca kura çekilişinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte bütün de

hızray ne zaman açılacak Haberi

hızray ne zaman açılacak

"En büyük merakım tüneller, altyapı projeleriydi. Bu nedenle inşaat mühendisi oldum” diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul’un metro ağını anlattı.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre; Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul'daki metro hatlarını yönlendiriyor. En büyük hayalinin İstanbul’un 12 ilçesinden geçecek, doğudan batıya saatte 160 kilometre hız yapacak olan Hızray'ı yapabilmek olduğunu belirtiyor. 

233 kilometre ile aldıkları raylı sistemleri 2 sene bitmeden 263 kilometreye çıkardıklarına dikkat çeken Alpkökin, şu anda 75 kilometrelik inşaatın devam ettiğini söylüyor. 

- Geldiğinizde korktuğunuz gibi bir tablo var mıydı?

Korkularımızın çok ötesinde daha kötü bir tabloyla karşılaştık. Geldiğimizde sadece 2 projenin kredisi vardı. Onlar da teknik sorunlardan dolayı çok az ilerliyordu. Tüm projeler durmuştu. Şantiyelerin etrafları çevrilmiş, imalat yok. Hiç...