27 / 04 / 2024

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 



Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İlçede, dikkati en çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın örnek gösterdiği, toplam 1876 konut ve 142 ticari olacak şekilde 2 bin 18 bağımsız birimin bulunduğu "Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" çekiyor. 

Üsküdar Belediyesinden alınan bilgiye göre, ilçede 6 binin üzerinde yapı, 30 binden fazla bağımsız birimin dönüşümü yapıldı. 

Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde bulunan "Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde 180 bin 550 metrekare alan 8 Ocak 2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan olarak belirlendi. Toplam 7 parselden meydana gelen riskli alanda 566 bina ile 1595 bağımsız birim yer alıyordu. Bu alanda kentsel dönüşüm faaliyetleri Üsküdar Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinasyonunda sürdürülüyor. 

Üsküdar da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da örnek olarak işaret ettiği kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 504 konut ve 47 ticari bağımsız birim; ikinci etapta 706 konut ve 75 ticari bağımsız birim, 1 cami ve 2 lojman; üçüncü etapta ise 666 konut, 20 ticari bağımsız birim, 2 bin 500 araçlık otopark, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi hayata geçirilecek. Projede bulunan toplam 1876 konut ve 142 ticari olmak üzere 2 bin 18 bağımsız birim, okul, cami ve lojmanı, bilgi evi, muhtarlık, aile sağlığı merkezi, parklarıyla beraber inşa edilecek. 

Zemin üstü 3 kat şeklinde yapılan binaların yatay mimari modeliyle inşa edildiği belirtilirken; erinde ve gönüllü dönüşüm örneği gösterilen projede, bütün bağımsız birimler hak sahiplerine verilecek. 

Mahalle dokusunun korunması amacıyla yapılar duvarla çevrilmezken eski binalarının olduğu yerden bağımsız birimlerini alan hak sahiplerinin komşuluk ilişkilerine devam etmesi amaçlanıyor. İlk etapta çalışmaları tamamlanan bağımsız birimler hak sahiplerine teslim edilirken; 2. ve 3. etapların ise sene sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek?


Geri Dön