30 / 06 / 2024

Hollanda Tevhit Camisi

Hollanda Tevhit Camisi

Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Tevhit Camisi açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan Bayramı sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla ibadete açılacak. 

Hollanda'daki Tevhit Camisi açıldı! 

Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Tevhit Camisi'nin resmi açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Hollanda'daki Tevhit Camisi'nde son hazırlıklar yapılıyor! 

Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Tevhit Camisi açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan Bayramı sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla ibadete açılacak. 

Hollanda Ayasofya Camii'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Hollanda'da yaşayan Türklerin 1993'te başlattığı caminin yüzde 90'ı bitirildi. İşte Ayasofya Camisi'nin minaresinden kubbesine, ezan sesinden tuğlasına kadar türlü problemler çıkarılan zorlu hikâyesi...

Hollanda’nın en büyük camii 2015’te açılıyor!

Hollanda’nın Utrecht şehrinde inşaatı devam eden Ulu Cami Başkanı Yücel Aydemir, Hollanda’nın 4. büyük şehri olan Utrecht şehir merkezinde böyle bir caminin diğer din mensupları için de örnek bir ibadet mekânı olması açısından önemli olduğunu söyledi.

Çamlıca Camisi'nin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı!

Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan Çamlıca Camisi'nin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor...

Hollanda Kraliçesi yazlığının çevresindeki araziyi 461 bin Euro'ya kiraladı!

Hollanda Kraliyet ailesinin Yunanistan’ daki yazlığının çevresindeki 461 bin euro (1 milyon 332 bin TL) değerinde olan kiralık araziye yapılan duvar ülkede olay yarattı...

Bielefeld'deki Süleymaniye Camisi'nde yangın çıktı!

Bielefeld'deki Süleymaniye Camisi'nde yangın çıktı. IGMG Genel Sekreteri Yeneroğlu: "Failler Kur'an-ı Kerim'i tutuşturarak mescidi ateşe vermişlerdir. Bu durum, olayların arkasında İslam düşmanlığı olduğu şüphesini arttırmaktadır" dedi.

Corendon Hollanda ve Belçika'nın en iyileri arasında!

Hollanda'da iki Türk girişimcinin kurduğu Corcndon Turizm, geçen yıl 750 bin Hollanda ve Belçikalı'ya hizmet verirken, bu turistlerden 500 bini tatil için Türkiye'yi tercih etti

Corendon Turizm, Hollanda ve Belçika tur operatörleri arasında ilk 3’e girdi!

1997’de Hollanda’da Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu tarafından kurulan Corendon Turizm Grubu, 650 milyon dolar ciroyla 2013’te Hollanda ve Belçika tur operatörleri arasında ilk 3’e girdi.

Bursa'da 2. Murad Camisi'nin restorasyonunda kalem işçiliğine rastlandı!

Muradiye Külliyesi'ndeki 2. Murad Camisi'nin restorasyonunda, barok sanatının etkisiyle üstü yaklaşık 150 yıl önce sıvayla kapatılan, 700-800 metrekare Osmanlı erken dönem kalem işçiliği ortaya çıkarıldı...

Beytepe Camisi'nin adı Gazze Camisi oluyor!

Hacettepe Üniversitesi Senatosu, Gazze'de ölenlerin anısına Beytepe Yerleşkesinde anıt yaptırma ve de aynı yerleşkede bulunan Beytepe Camisinin adını da Gazze Camisi olarak değiştirme kararı aldı.

Tapuda tevhit şartları!

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleşme işlemine tapu tevhit işlemi deniyor. Tapu tevhit işleminin yapılabilmesi için bazı şartlara uyması gerekiyor. Peki, tapuda tevhit şartları neler?

Tapuda tevhit işlemi nasıl yapılır?

Tevhit işlemi zıddı bir ifraz işlemi olarak tanımlanabiliyor. Tevhit işlemi başka bir deyişle tapu birleştirme işlemi olarak biliniyor. Peki, tapuda tevhit işlemi nasıl yapılır?

Hollanda Tevhit Camisi Haberi

Hollanda Tevhit Camisi

Hollanda'nın Venlo kentinde yapımına 2016 yılında başlanan Tevhit Camisinin açılışı için son hazırlıklar yapılıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, aynı anda bin 500 kişinin ibadet edebileceği Tevhid Camisi'nin resmi açılışı Erbaş'ın katılımı ile Ramazan Bayramı sonrasında gerçekleştirilecek. 

Tevhit Camisi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dursun, açıklamasında heyecanla caminin resmi açılışını beklediklerini ve son hazırlıkları yaptıklarını belirtti. 

Erbaş'ın camiyi çok beğendiğini ve bu nedenle özellikle resmi açılışa katılmak istediğini belirten Dursun, "Aslında ramazan içinde geçen hafta cuma günü Diyanet İşleri Başkanı ile camimizin resmi açılışı gerçekleşecekti fakat kendisinin acil bir işi çıktığından dolayı bayram sonrasına ertelendi. Diyanet İşleri Başkanımız bayramdan sonra gelip camimizin açılışını bizzat kendisi yapmak istiyor. İnşallah birlikte camimizin resmi açılışını yapacağız." ifadelerini kullanır. 

Dursun, caminin inşası sürecinde iki kez İslamofobik...