09 / 05 / 2024

Hoşap Kalesi sarnıcı

Hoşap Kalesi sarnıcı

Van Güzelsu Mahallesi'nde bulunan ve sarp kayalıklar üzerine inşa edilen Hoşap Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında 400 yıllık sarnıç ortaya çıktı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top konuyla ilgili açıklama yaptı.

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

A101'de Peros yumuşatıcı, ketçap, mayonez, salça, ve çaya yüzde 30'a varan indirim! İşte 5 Aralık 2022 fiyat listesi

A101 Market 3-9 Aralık 2022 tarihleri arasında geçerli indirimli aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Peros yumuşatıcı, ketçap, mayonez, salça, ve çaya yüzde 30'a varan indirimler dikkat çekti. Peki A101'de bu ürünlerin fiyatı ne kadar oldu? İşte 5 Aralık 2022 fiyat listesi...

Evdeki şarj aletleri çöpe gidecek bundan sonra tek tip şarj aleti kullanılacak! iPhone kullanıcıları dikkat

Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek. Düzenleme Apple ürünlerini de kapsıyor. iPhone telefon kullananlar dikkat!..

Tutmaç İnşaat Ahşap Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tutmaç İnşaat Ahşap Mühendislik Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Güler tarafından kuruldu.

Kripto para birimi girişimlerinde dolandırıcılık tehdidi arttı!

Kaspersky uzmanları, gelişmiş kalıcı tehdit (APT) merkezi BlueNoroff'un dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli şirketlere ilişkin büyük kripto para birimi kayıplarına neden olan saldırılarını ortaya çıkardı.

Arnavutköy'de 45 milyon TL'ye icradan satılık 3 katlı ahşap bina!

T.C. İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Arnavutköy Mahallesi, Mumhane Sokak'ta yer alan 3 katlı ahşap binayı 45 milyon TL'ye icradan satıyor...

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

Modern Ahşap Dekorasyon Ve Mobilya Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Modern Ahşap Dekorasyon Ve Mobilya Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 150 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Hasan Tawouz tarafından kuruldu.

Adalar'da 18.7 milyon TL'ye icradan satılık havuzlu ahşap ev!

T.C. Adalar İcra Dairesi, Adalar ili, Büyükada Maden Mahallesi, Yılmaz Türk Caddesi, 182 ada 29 parselde yer alan havuzlu ahşap evi 18 milyon 765 bin TL'ye satıyor...

Yerebatan Sarnıcı restore mi edilecek?

Yerebatan Sarnıcı'nın restorasyon çalışması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerebatan Sarnıcı gergi güçlendirme projesi için onay geldi! 

Koruma Kurulu, İBB'nin yıkılma tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı için hazırladığı gergi güçlendirme projesine onay verdi. 

Yerebatan Sarnıcı, gergi güçlendirme projesi için onay bekliyor!

Geçtiğimiz günlerde yapılan restorasyon çalışmalarında çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu öğrenilen Yerebatan Sarnıcı’ndaki gergi güçlendirme projesi başvurusu için Koruma Kurulu'ndan onay gelmedi.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Hoşap Kalesi sarnıcı Haberi

Hoşap Kalesi sarnıcı

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Hoşap Kalesi'nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları sırasında 400 yıllık sarnıç ortaya çıktı.


İlçenin Güzelsu Mahallesi'nde bulunan ve sarp kayalıklar üzerine inşa edilen Hoşap Kalesi'nde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top başkanlığında 2007 yılından bu yana yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.


Kalede 7 yıldır süren restorasyon çalışmalarında önemli bir mesafe kat eden Top, kazı çalışmalarında da çok sayıda tarihi eseri ve yeni yapıları gün ışığına çıkardı.


Üzerinde titizlikle durdukları çalışmalar kapsamında 400 yıl önce inşa edilen bir su sarnıcını ortaya çıkaran Top ve ekibi, kaleden basamaklarla inilen sarnıçtaki çalışmalarını heyecanla yürütüyor.


Yrd. Doç. Dr. Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarp kayalıklar üzerine kurulu kalenin ihtişamlı görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin...