03 / 05 / 2024

i türkiye kentsel dönüşüm projeleri

i türkiye kentsel dönüşüm projeleri

International Property Awards Başkanı Shield, ödül alan projeleri şöyle özetledi:Türkiye, kentsel dönüşümün de devreye girmesiyle müthiş bir deneyim alanı oldu. Ben geleceğin dünya starı olacak mimarlarının Türkiye'den çıkacağına inanıyorum.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Netflix'e zam geldi! Dünyanın en pahalı aboneliği Türkiye'de! Ücretler ne kadar, kaç TL oldu?

Netflix Türkiye abonelik ücretlerine zam geldi, kullanıcıları şaşırttı! İşte detaylar...

Toyota yeni Corolla Hatchback'i Türkiye'de satışa çıkardı! İşte 2023 Eylül fiyat listesi

Toyota, dinamik ve sportif tasarım özellikleriyle dikkat çeken yeni Corolla Hatchback Hybrid modelini Türkiye'de satışa çıkardı. 

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Dacia'nın yeni otomobili artık Türkiye'de! İşte fiyat listesi...

Uygun fiyatlarıyla otomobil alacaklarının ilk seçeneği olan Dacia, yeni modeli olan Dacia Spring'i Türkiye'ye getirdi. Peki Dacia Spring'in Türkiye fiyatı ne kadar olur? İşte Dacia Spring modelinin fiyat listesi ve ayrıntıları...

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Opel yeni SUV'u Grandland'i Türkiye'de satışa sundu! 28 Mayıs fiyat listesi

Fransız PSA çatısı altına girdikten sonra çehresi değişen Almanya'nın köklü otomobil markası Opel, SUV pazarında iddialı olduğu yeni modeli Grandland'i Türkiye'de görücüye çıkardı

Türkiye İMSAD’dan 1-7 Mart Deprem Haftası açıklaması!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) '1-7 Mart Deprem Haftası'na ilişkin açıklama yaptı. 

47. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 47. Gündem Buluşmaları’nı yarın gerçekleştirecek.

i türkiye kentsel dönüşüm projeleri Haberi

i türkiye kentsel dönüşüm projeleri

İSTANBUL doğumlu Lili Hanım ve eşi, 1914 yılında Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığında soluğu Tanzanya'nın Arusha kentinde aldı. Lili Hanım, Masai'lere Avrupa tipi tarımı öğretmeyi iş edindi. İstanbullu Rum çift zamanla Arusha'da toprak sahibi oldu. Topraklarının büyüklüğü 2.7 milyon metrekareye kadar ulaştı.

Lili Hanım'ın eşi 91 yaşında vefat ettiğinde kendisi 87 yaşındaydı. Almanya'nın Münih kentinde yaşayan oğlunu Arusha'ya çağırdı:

- Topraklarımız artık milli parkın içinde ama yine bize ait. Gel, bu topraklara sahip çık.

Oğlundan olumlu yanıt alamayınca National House Corporation'a başvurdu:

- Bana sadece burada "Lili's House" olarak bilinen ilk kurduğum çiftlik alanını bırakın. Gerisini yeni başladığınız kentsel dönüşüm çerçevesinde değerlendirin.

Tanzanya'nın Toplu Konut İdaresi olan National House Corporation, Lili Hanım'ın arazisini de devraldıktan sonra bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

Dönüşümün tasarımı için Türkiye'den...