05 / 05 / 2024

IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu

IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi.

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Gaziantep'e yakın olan fay hattının stres yüklendiğine vurgu yaparak ''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı. 

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

YÖK Başkanı açıkladı! Yüksek lisans ve doktora burslarına zam yapılacak...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, burs miktarlarının tezli yüksek lisans öğrencileri için 6, doktora öğrencileri için ise 9 bin liraya çıkarılacağını belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Kardemir'e 600 işçi alımları başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işe alım müjdesini yerine getirmek için düğmeye bastı. Kardemir'e 600 işçi alımları başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan'dan itibaren isteyen öğrencilere, devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber! Üniversiteler açılıyor mu? Son dakika bilgisini YÖK Başkanı verdi!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuya ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Naci Görür Bingöl’ü uyarmıştı! Belediye başkanı yapı stokunu açıkladı: Eksikler var!

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden sonra Bingöl- Karlıova depremi için uyarı yapmıştı. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, bu açıklamaların ardından, şehirdeki yapı stoku ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Merkez Bankası (MB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş bir asgari ücrete ve enflasyon açıklaması geldi. İşte tüm detaylar...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla yapıldı. Özvar, burada vakıf üniversitelerine de çağrıda bulundu. İşte detaylar!

YÖK'ten NFT ve Blockchain adımı! Başkan Erol Özvar ilk kez açıkladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde başlayacak yeni projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özvar, "Yükseköğretim kurumlarında dijital dönüşüm sürecine uyum sağlayarak küresel ölçekte rekabet edebilme gücü kazanmak zorunluluk haline geldi" dedi.

Hüseyin Altaş, AYD'nin yeni yönetim kurulu başkanı oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) 29 Mayıs 2019 tarihinde genel kurul toplantısı düzenlendi. Derneğin yeni başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş oldu.

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Kamuran Öztekin oldu!

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin 8. olağan genel kurulu önceki gün başladı, bugün ise üyeler sandık başına gitti. TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin kongresinde mevcut başkan Arsal Arısal görevi Prof. Dr. Kamuran Öztekin’e devretti

IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu Haberi

IAEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu

Kumbaroğlu, Türkiye’nin enerji politikaları üzerinden yapılan tartışmaların genellikle nükleer odaklı sürdürüldüğünü belirterek, dünya genelinde söz sahibi olan tüm ülkelerin güneş enerjisi başta olmak üzere farklı alanlarda da önemli enerji planlamaları ürettiğini söyledi.


GEÇ OLSUN

Kumbaroğlu, Türkiye’nin ilk nükleer projesi olacak Mersin Akkuyu Santralı için planlanan süreçlerin, öngörülerin gerisinde kaldığı ve ilk üretimin 2022’de olacağı iddiasını Hürriyet’e değerlendirdi. Nükleer santral inşaatında en deneyimli ülkelerden biri olan Fransa’da bile bir nükleer santral inşaatının 4 yılda tamamlanamadığına dikkati çeken Kumbaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akkuyu’nun temelinin 2016 yılında atılması planlanırken her şey yolunda gitse bile 2020 yılında santralin elektrik üretmesi gerçekçi bir öngörü değildi. Bu santral yapılacaksa da geç yapılsın ama güvenlik endişesi yaratmadan yapılsın.”



Hürriyet / Erdinç...