27 / 04 / 2024

YÖK Başkanı açıkladı! Yüksek lisans ve doktora burslarına zam yapılacak...

YÖK Başkanı açıkladı! Yüksek lisans ve doktora burslarına zam yapılacak...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, burs miktarlarının tezli yüksek lisans öğrencileri için 6, doktora öğrencileri için ise 9 bin liraya çıkarılacağını belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...



YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 liradan 6 bin liraya, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 liradan 9 bin liraya çıkarılmasına karar verildiğini belirtti.

Buna göre, Özvar, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde Senato Salonu'nda düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı'na katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Üniversitelerin uluslararası sıralamalarda istikrarlı bir şekilde yükselmesinin yolunun her şeyden önce nitelikli araştırma yapmalarından ve yayın kalitelerini artırmalarından geçtiğini kaydeden Özvar, akademisyenlerin etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmalarının ülkenin hem yayın sayılarını hem de yayın başına atıf oranlarını olumlu etkileyeceğini belirtti.

BURS PARALARI ARTIYOR

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bilimsel Araştırma Projeleri'nde gerçekleştirdikleri değişiklikle ilgili Araştırma Üniversiteleri Destek Programı kapsamındaki projeler için çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, bu kapsamda üniversitelerden gelen talepler doğrultusunda aldıkları kararı şöyle paylaştı: "Yürütme Kurulumuz tarafından 5102 sayılı Kanun kapsamında yükseköğretim öğrencilerine ödenen burs miktarları esas alınarak yapılan hesaplama sonucunda 2023 senesi itibari ile proje özel hesabından aylıklar halinde ödenmek üzere, yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 Türk Lirasın'dan 6 bin Türk Lirası'na, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 liradan 9 bin liraya çıkarılmasına karar verilmiştir." diye konuşuldu.

YÖK Başkanı açıkladı! Yüksek lisans ve doktora burslarına zam yapılacak...

Yürütme Kurulu kararının hafta içerisinde tüm üniversitelere iletilmiş olacağını anlatan Özvar, "YÖK olarak, sadece araştırma üniversitelerimizin değil, vakıf-devlet tüm üniversitelerimizin yıllık yayın, atıf, proje, patent gibi verilerini de sıkı bir şekilde takip etmekteyiz. Yakın bir zamanda araştırma üniversitesi olma potansiyeline sahip üniversitelerimizi de kamuoyuyla paylaşıp kendilerini önümüzdeki iki yıllık bir izleme sürecine alacağız. Bu 2 yılın sonunda ise araştırma üniversitesi sayısı aynı kalmak kaydıyla bu sisteme dahil edeceğimiz yeni üniversitelerimiz olacak." ifadelerini kullandı. Araştırma üniversitelerinin 2022 yılı performans değerlendirme sonuçlarını da açıklayan Özvar, buna göre ODTÜ, Koç ve Sabancı üniversitelerinin ilk üç sırayı aldığını sözlerine ekledi.

KYK burs başvuruları başladı

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?

Milyonlarca öğrenciye 3 bin TL burs verilecek! Ortaokul, lise, üniversite burs başvuruları onaylanan hemen faydalanacak!

KYK burs miktarı bin 250 TL iken günlük üç öğün yemek maliyeti bin 275 TL'ye ulaşıyor

Geri Dön