14 / 05 / 2024

İBB Bostancı-Kayışdağı ihalesi

İBB Bostancı-Kayışdağı ihalesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bostancı-Kayışdağı arasına yapmayı planladığı yol ve kavşak için 4’üncü kez ihale açtı. Yeni ihale 21 Haziran’da yapılacak...

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ataşehir'deki 200 bin 700 metrekarelik rezerv yapı alanının imar planı plan notu ilavesi askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Kayışdağı ve İnönü Mahallesi Yaklaşık 20,07 ha Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İBB’den askıda fatura uygulaması! Başvuranlara 500 TL yardım verilecek. Verilecek yardım hem nakit hem de gıda yardımını içeriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yardımın detayları haberimizde...

O belediye müjdeyi verdi! Binaların deprem riski testi ücretsiz oldu! Acilen binanızı test ettirin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, bölgedeki 10 ilde on binlerce insanın ölümüne neden oldu ve yüz binlerce insan evsiz kaldı. İBB ise 2019’da hizmete aldığı 'Bina Tespiti' uygulamasıyla uzman ekiplerle başvuru yapanların evlerini ücretsiz inceleyerek depreme dayanıklılığı ölçüyor.

Ataşehir Kayışdağı ve İnönü mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Ataşehir ilçesi, Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kayışdağı 1/5000, 1/1000 ve 1/100.000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir İlçesi, Kayışdağı Mahallesi, 1252 ada, 10 parsele ilişkin 1/5000 / 1/1000 ve 1/100.000 ölçekli 29.09.2021 tasdik tarihli Nazım Uygulama İmar Planı ve Çevre Düzeni Plan Tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Yenileniyor kampanyasına 2 ayda 270 bin kişi başvurdu!

İBB'nin İstanbul'da depreme dayanıksız binaların dönüşmesi amacıyla hayata geçirdiği İstanbul Yenileniyor kampanyasına 2 ayda 270 bin kişi başvuruda bulundu. 

İstanbul Yenileniyor kampanyasına 150 bin kişi başvurdu!

İBB'nin İstanbul'da depreme dayanıksız binaların dönüşümü için başlattığı İstanbul Yenileniyor kampanyasına kent genelinde 150 bin kişi başvurdu. 

Ataşehir Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Ataşehir ilçesi, Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı. Ş.PLN askıya çıktı.

Meral Akşener: Esnafın kiralarını kaldırın!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı'nda yaptığı incelemelerden sonra dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ataşehir'de Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin imar planları kabul edildi!

İstanbul Ataşehir'e bağlı Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin Revizyon Nazım İmar Planlarına yönelik teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

İBB, Beykoz'daki inşaatı bitmeyen film platosu için 4 yıldır kira ödüyor!

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

İBB Bostancı-Kayışdağı ihalesi Haberi

İBB Bostancı-Kayışdağı ihalesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Bostancı Kayışdağı Arası Yol, D-100 Kesişimi Kavşak Ve Yanyol İnşaatı” için 4 yılda 4'üncü kez ihale açtı. Yol ve kavşak inşaatı için ilk ihale, 3 Kasım 2014 tarihinde açıldı. Ancak bu ihale 26 Mart 2015 tarihinde iptal edildi.

Gazete Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre iptal gerekçesinde; bölgedeki insanların sağlık, sosyal ve dini ihtiyaçlarını karşılayacak tesislere ulaşımını kolaylaştıracak şekilde revize edilen projenin ulaşım kolaylığını sağlayarak hizmet kalitesini artıracağının görüldüğü belirtildi. Gerekçede ayrıca “Ancak projenin revize edilmesinden kaynaklanan gerek kamulaştırma yapılacak alanların oldukça fazla olması ve kamulaştırma faaliyetlerinin belirli bir zaman alacağından, gerekse revize edilen projenin yapım şartları ve zamanının söz konusu yapılan ihaleye etkilerinin tam olarak ölçülemediği görülmüştür. Bu nedenle önceden öngörülemeyen şartların meydana gelmesi göz önüne alınarak...