04 / 05 / 2024

İBB Brükseldeki binasını verdi

İBB Brükseldeki binasını verdi

İBB Brüksel’de kiraladığı binayı Yunus Emre Vakfı’na vermiş. Sayıştay’ın 2014 Denetim Raporu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Kültür A.Ş’ye yönelik çarpıcı tespitler yer aldı.

Türkiye’nin ilk 3D binasının inşaatı başladı!

İBB iştirak şirketi İSTON, Türkiye'nin ilk 3D binasının inşaatına başladı. Binanın inşaatı tamamen yerli malzemelerle yapılacak. 

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçtiğimiz Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasını satışının iptal edildiğini açıkladı.

Ümraniye Belediyesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin binasını mı inşa etti?

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi'de (İBB) 43 milyon TL harcayarak kütüphane ve idare binalarını yaptırmıştı. Şimdi de Ümraniye Belediyesinin üniversitenin yeni yerleşkesindeki ana kampüs binasını inşa ettiği iddia ediliyor...

AB Konseyi binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddiası!

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İBB yapacak!

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşa edecek. İhalesi gerçekleşen projenin 62 Milyon 270 bin TL'ye mal olması planlanıyor.

Beyoğlu Belediyesi ek hizmet binasının yüksekliği artırıldı!

İBB, İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Belediyesi ek hizmet binasının yüksekliğini 24.50 metreden 28.50 metreye çıkardı. Komşularının yanında dikkat çekici şekilde yüksek olan kamu binasına verilen ek yükseklik ile yapı yoğunluğu daha da arttırıldı.

Aksaray İSKİ binasının yıkımına başlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla Aksaray’daki İSKİ Genel Müdürlüğü Binası’nın yıkımına başlandı. Aksaray’daki İSKİ binası; İstanbullulara park, meydan ve yer altı otoparkı olarak hizmet verecek.

Aksaray İSKİ binasının yıkımı başladı!

İBB ekipleri ve iş makineleri bir süre önce boşaltılan İSKİ binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Emniyet bandıyla kapatılan binanın çevresine kimse yaklaştırılmazken, yıkım ekibi çalışanları ise baret takarak alana girebildi.

Haydarpaşa iskele binasının ihalesi 4 Eylül'de!

Taş işçiliği ve vitraylarıyla dikkat çeken Haydarpaşa iskelesi yürek acısı halden kurtuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haydarpaşa İskelesi'ni restore ettiriyor. İskele binasının ihalesi 4 Eylül tarihinde yapılacak...

Yeni Başbakanlık binasının karşısındaki ormanlık alanda yangın çıktı!

Atatürk Orman Çiftiği ' ndeki yeni Başbakanlık binasının karşısındaki ormanlık alanda yangın meydana geldi. Çıkan yangına çok sayıda itfaiye müdahale ediyor. Yangın nedeniyle bölgede yoğun duman yükseliyor.

Yeni Başbakanlık binasının halıları Manisa'da dokundu!

Ankara Atatürk Orman Çiftliğine (AOÇ) inşa edilen yeni başbakanlık binasının halıları, Manisa’nın Demirci ilçesinde 1953 yılından bugüne el ve makine halısı üretimi yapan firma tarafından dokundu.

1939 yılında Taksim'de yapılacak tiyatro binasını Fransız mimar yapacakmış!

1939 yılında Taksim'de Jandarma Karakolu binasının yıkılmasıyla arsaya büyük bir tiyatro binası yapılacakmış. İstanbul'un şehir planını yapan Henri Prost'un tavsiyesiyle tiyatro binası Fransız mimar Bay Ogüst yapacakmış.

TBMM Ana Binası'nın dış cephesi bakıma alındı!

TBMM Ana Binası'nın dış cephesi bakıma alındı. Daha önce kültür varlığı olarak tescil edilen binanın taş kaplamalarındaki kirlenme, yosunlaşma ve kükürt dioksit gazlarından kaynaklı sülfatlaşma, nozul püskürtme yöntemiyle temizlenmeye başlandı.

İBB Brükseldeki binasını verdi Haberi

İBB Brükseldeki binasını verdi

İBB Brüksel’de kiraladığı binayı Yunus Emre Vakfı’na vermiş. Sayıştay’ın 2014 Denetim Raporu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Kültür A.Ş’ye yönelik çarpıcı tespitler yer aldı.


Rapora göre Kültür A.Ş. İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliği için Brüksel’de 2007 yılında kiraladığı ofisi 2010 yılının sonunda kamu vakfı Yunus Emre Vakfı’na devretti. Öte yandan vakfın mütevelli heyeti üyeleri arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer alıyor.


920 bin Avro zarar


Raporda şirketin ofisin kirasını yaklaşık 1 yıl daha ödediği tespit edildi. Bu sürenin ardından şirket ofis adına tekrar 2017’ye kadar sürecek bir kira sözleşmesi yaptı. Yeni kira sözleşmesine göre şirket ofisin sahibine kirayı ödeyecek, vakıf da şirkete kirayı ödeyecek. Sayıştay raporunda...