18 / 05 / 2024

İBB okçuluk müzesi

İBB okçuluk müzesi

İnşaatına başlanan Beyoğlu Okçuluk Müzesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden 7.3 milyon TL çıkacak. 

İBB’den 7.3 milyon TL’ye okçuluk müzesi!

İnşaatına başlanan Beyoğlu Okçuluk Müzesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden 7.3 milyon TL çıkacak. 

İznik müzesi yıl içinde açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu henüz bitmemiş olan İznik Müzesi'ndeki çalışmalara ilişkin, "Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız." dedi.

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Kayseri'ye Okçuluk ve Etnospor Merkezi müjdesi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’ye kazandıracakları Okçuluk ve Etnospor Merkezi konusunda bazı açıklamalar yaptı.

Beyoğlu'nda okçuluk müzesi inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Beyoğlu'nda okçuluk müzesi inşa edilecek. Müzenin ihalesi 3 Aralık 2018 Pazartesi günü yapılacak...

Panorama 1326 Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin Bursa’nın yüz akı bir proje olduğunu belirterek, “Bursa, çok güzel ve çok etkileyici muhteşem bir eser kazandı” dedi.

Sivas’ta Ozanlar Müzesi açıldı!

Aşık Veysel’den Pir Sultan Abdal’a, Neşet Ertaş’tan Muzaffer Sarısözen’e birçok ozanın heykelini ve kullandıkları sazları barındıran Ozanlar Müzesi ziyarete açıldı...

Ankara'ya Okçuluk Spor Tesisi inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeşil enerji kullanımını yaygınlaştırıyor, büyükşehir Çayyolu'nda yapımına başlanacak “Okçuluk Spor Tesisi”nde yeşil enerji uygulaması yapacak.

İstanbul Topkapı Kent Müzesi ihalesi 26 Eylül'de!

İBB'nin kent müzesi inşaatı işini ikinci kez ihaleye açtı. Topkapı'da yapılacak olan Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.

Maslak'a 1200 metrekarelik Demokrasi Müzesi geliyor!

İBB Kültür A.Ş.'nin 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak için hayata geçirdiği "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi"nin çalışmaları başlıyor.

Sivas Şarkışla'ya Aşık Veysel Müzesi yapılacak!

Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi'nin daha küçük bir benzeri, dünyaca ünlü halk ozanını daha çok kişiye tanıtmak amacıyla ilçe merkezine de yapılacak.

Ankara Kızılcahamam'a Jeopark Tanıtım Müzesi yapılacak!

Kızılcahamam Belediyesi'nin yapımına başlanacak olan Jeopark Tanıtım Müzesi için zemin etüdü yapıldı. Güney, Kızılcahamam’ın geleceğine atacak olan projelerden bir tanesi için daha çalışmaları başlatmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Antalya Kent Müzesi projesi yıkımları başladı!

ANTALYA'da sporun kalbinin attığı, birçok heyecana, hüzne, sevince sahne olan Atatürk Stadyumu, yerine yapılacak 'Kent Müzesi' kapsamında park olarak kente hizmet verecek.

İBB okçuluk müzesi Haberi

İBB okçuluk müzesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yapı İşleri Müdürlüğü, Beyoğlu Okçuluk Müzesi yaptırmak için 3 Aralık 2018'de açtığı ihale sonuçlandı ve çalışmalar başladı. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık maliyetini 8 milyon 394 bin TL olarak belirlediği müze inşaatı ihalesini, 7 milyon 373 bin 332 liralık teklifin sahibi Anka Mimarlık kazandı. Firma ile imzalanan sözleşmeye göre müze inşaatının 30 Temmuz 2019'da bitirilmesi gerekiyor.

Hazırlanan projeye göre kurulacak olan  Beyoğlu Okçuluk Müzesi ile Türk okçuluğunun önemli bir medeniyet seviyesi olduğu hem kendimize hem dünyaya anlatılacak. Tematik bir kurgu içinde okçuluğa dair az bilinen konular da açığa çıkarılmış olacak. Sergiyi gezenlerin okçuluğu yeniden keşfetmesi de sağlanacak.

“OKÇULUĞUN DİNİ ÖNEMİ”

Müzede dünya okçuluğu içinde Türk okçuluğunun yeri; tarih öncesi, antik dönem, uzak doğu,...