17 / 05 / 2024

İBB su zammı açıklaması

İBB su zammı açıklaması

İBB tarafından yapılan açıklama şu şekilde; Suya %90’a varan oranda zam yapıldığı iddiaları asılsızdır. İSKİ, 1998 yılından 2010 yılına kadar aralıksız, 2010 - 2015 yılları arasında da kesintili olarak “Kademeli Tarife Uygulamasını” kullanmıştır.

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Yüzde 60 zammın ardından İstanbul'da okul servis ücretlerine yeni zam geliyor!

İBB UKOME toplantısında okul servis ücretlerine yüzde 60'a yakın zam yapılarak 792 lira olan ücret 1200 liraya yükselmişti. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, ocaktan önce yeni zammın yolda olduğunu söyledi. 

Minibüs zammı ne zaman uygulanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, şehir içi toplu ulaşım ücretlerine önemli bir zammın onaylandığı duyuruldu. Bu zam ile birlikte minibüslerin ücretleri de arttı. Peki, minibüslerdeki bu zammın yürürlüğe gireceği tarih nedir ve indi-bindi ücreti

Su faturaları için adım atıldı! Cebi rahatlatan gelişme

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atık su borçlarının yapılandırılabileceğini açıkladı. Gecikme zammı cezalarına da büyük indirim yapılacak. İşte tüm detaylar...

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

İstanbul'da yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam geldi!

Son dakika haberine göre; Bütün  İstanbulluları yakından ilgilendiren su zammı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, İSKİ su fiyatlarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik karar onaylandı. Böylece İstanbul'da suya yüzde 25 zam gelmiş oldu. İşte detaylar..

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Meclis 2. Başkanı Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplandı. Genel Kurul gündeminin ilk maddesi su zammı oldu.

İBB'den Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmalarına suç duyurusu!

İBB, Galata Kulesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ekrem İmamoğlu’ndan Soylu hakkında suç duyurusu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili 27 konuda soruşturma izni veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve müfettiş Arif Yıldırım hakkında suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunu İmamoğlu'nun avukatı gerçekleştirdi...

İBB'den "Su Ada'ya cami yapılsın" önerisine açıklama!

İBB'den "Su Ada'ya cami yapılsın" önerisine açıklama geldi. İBB Başkanı Kadir Topbaş: "Galatasaray Adası'na cami yapılması gündemimizde olmadığı gibi bir çalışma içinde de değiliz" dedi.

Haliç Su Altı Karayolu Tüneli'nin detayları belli oldu!

İBB Başkanı Topbaş’ın "ustalık eseri" olarak nitelendirdiği ‘Haliç Su Altı Karayolu Tüneli’nin detayları belli oldu. Haliç’te inşa edilecek tünel köprü, deniz tabanına çakılacak kazıklar üzerine kurulacak.

Kadir Topbaş'a 'imar kirliliğine neden olmak' iddiasıyla suç duyurusu!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Süleyman Nadir Ataman, İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında, "Görevi kötüye kullanmak", "İmar Kirliliğine neden olmak" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İzmir'de su zammı yüzde 10'u geçmeyecek!

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin su tarifesinde en az yüzde 10 karlılık öngören maddelerini iptal kararı nedeniyle tarifedeki bu maddeleri iptal etti. Artık İzmir’de suya zam yüzde 10’nu aşamayacak.

İBB su zammı açıklaması Haberi

İBB su zammı açıklaması


İBB tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Suyun metreküp fiyatına %90’a varan oranda zam yapıldığı iddiaları asılsızdır. İSKİ, 1998 yılından 2010 yılına kadar aralıksız, 2010 - 2015 yılları arasında da kesintili olarak “Kademeli Tarife Uygulamasını” kullanmıştır. Hali hazırda bu uygulama devam etmektedir.


Kademeli Tarife uygulamasından önce suyun m3 birim fiyatı 4.13 TL iken şimdi bu rakam 3.70’e gerilemiştir. 


5.600.000 civarındaki abonelerimizin su tüketim profili incelendiğinde;

a) - % 82,16’sı Konutlarda,

b) - % 10,8’i İşyerlerinin Tüm Kullanımları,

c) - % 6’sı Genel Yönetim Kapsamına Tabi Kurum ve Kuruluşların Tüm Kullanımları,

d) - % 1’i Köy, Şantiye ve Toplu Sudan oluşmaktadır. 


Genel Tüketim içindeki % 82,16’lık konut kullanımının içindeki konutların kademeye göre oranları

(a) Konut 1: (0–10 metreküpe kadar) % 83.68,

(b) Konut 2: (10–20 metreküp kullanımlar) % 13.44

(c) Konut 3...