03 / 05 / 2024

İBB temel atmama töreni açıklaması

İBB temel atmama töreni açıklaması

​​​​​​​İBB, Başkan İmamoğlu'nun iptal ederek 'temel atmama töreni' düzenlediği Eyüpsultan'daki Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'yle ilgili çıkan tartışmalar üzerine açıklama yaptı. İşte İBB'den 'temel atmama töreni' yanıtı...

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çeken ailelere Yenidoğan Destek Paketi adı altında yardımda bulunuyor. İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'da temel atma töreni yok!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un temel atma tarihinin açıklanmasına ilişkin konuştu. "Temel atma töreni diye bir şey yok" diyen İmamoğlu, "Temel atma işi, aslında bir yol yapımı. Kanal ile uzaktan yakında ilgisi yok" dedi.

Eyüpsultan Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde Ekrem İmamoğlu'na tepki!

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'da başlattığı kentsel dönüşüm projesi temel atma töreni sırasında bir grup mahalle sakini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki verdi...

Kanal İstanbul İmamoğlu'nu rahatsız etti, yargıya taşıyacak!

“Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” projesini iptal edip, aynı yerde “Temel Atmama” töreni gerçekleştiren CHP’li Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini mahkemeye taşıyabileceklerini aktardı...

İBB'den 'temel atmama töreni' yanıtı!

​​​​​​​İBB, Başkan İmamoğlu'nun iptal ederek 'temel atmama töreni' düzenlediği Eyüpsultan'daki Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'yle ilgili çıkan tartışmalar üzerine açıklama yaptı. İşte İBB'den 'temel atmama töreni' yanıtı...

Esenyurt Ahmet Temel Parkı açıldı!

Esenyurt Balık Yolu Mahallesinde yapılan 16 dönüm’lük Ahmet Temel Parkı yoğun katlım ile açılışı gerçekleşti. Temel, “ 1994 yılında İBB göreve başladığımızda İnsanlar çöp dağlarının altında yaşıyorlardı ve evlerde sular dahi akmıyordu." dedi.

Temel vizesi için gerekli evraklar!

Temele dökülen betonun ve beton içinde kullanılan demirlerin kalitesine onay veren vizeye temel vizesi deniyor. Temel vizesi alabilmek için bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor. İşte, Temel vizesi için gerekli evraklar!

Temel vizesi nereden alınır?

Belediyece onaylana TUS işlemli dosyasına göre ruhsat almış binaların temel betonu dökülmeden önce projelerine uygun olarak temel demir montajı ile kitle ölçümlerinin uygunluğu durumunda yapılan işleme temel vizesi deniyor. Peki, Temel vizesi nereden alın

Temel vizesi nasıl alınır?

Belediyece onaylanan yapılar için geçerli olan belgeye temel vizesi deniyor. TUS işlemli dosyalara göre temel vize veriliyor. Peki, Temel vizesi nasıl alınır? İşte, temel vizesi alma şartları..

Temel üstü ruhsatı nereden alınır?

Belediye sınırları içerisinde inşaata başlanılabilmesi için ruhsatın alınması gerekiyor. Ayrıca, temel için de temel üstü ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, temel üstü ruhsatı nereden alınır? İşte yanıtı..

Temel üstü ruhsatı için gerekli evraklar!

Temel üstü ruhsatı, bir yapının inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınıyor. Ruhsat için gerekli belgelerin temin edilmesi ve dilekçenin verilmesi gerekiyor. İşte temel üstü ruhsatı için gerekli evraklar..

Temel üstü ruhsatı dilekçesi!

Temel vizesi olarak da bilinen temel üstü ruhsatı, inşaatın yapılacağı yerin belediyesinden gerekli belgeler ve bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte temel üstü ruhsatı dilekçesi örneği..

Temel üstü ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde ruhsat verilen bir inşaata başlamak için temel üstü ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, temel üstü ruhsatı nedir? Temel üstü ruhsatı nasıl alınır? Temel üstü ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

İBB temel atmama töreni açıklaması Haberi

İBB temel atmama töreni açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başkan Ekrem İmamoğlu'nun iptal ederek 'temel atmama töreni' düzenlediği Eyüpsultan'daki Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'yle ilgili çıkan tartışmalar üzerine açıklama yaptı.

Sputnik News'in haberine göre; İBB, Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninin iptal edilmesinin ardından yapılan bazı yanlış değerlendirmeler nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, bir önceki İSKİ yönetimince yapılması planlanan Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesi iptal edildiği, İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden oluşan bir bilim heyetinin raporunun da projeye gerek olmadığını ayrıntılı bir şekilde ortaya koyduğu kaydedildi. Ayrıca, halen farklı bölgelerde İleri Biyolojik Arıtma tesisleri yapımının da gündemde olduğu vurgulandı.

Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi'nin iptal edilmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar'ın hem kamuoyuna hem de bazı basın kuruluşlarına yaptığı...