06 / 05 / 2024

ibb Yedikule Bostanları imar planı

ibb Yedikule Bostanları imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın imar planı meclise geri iade ettiği Yedikule bostanlarında önceki gün basın açıklaması yapıldı. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, açıklama yaptı...

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Yedikule Hisarı restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda ilk etap olan duvar güçlendirme ve orta avlu peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

Yedikule Hisarı etap etap restore edilecek!

16 yüzyıl boyunca tarihe tanıklık eden Yedikule Hisarı, tekrar kapılarını açıyor. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yapının İstanbul'a gelen turistlerin yarım gün daha fazla kalmasını sağlayacak yeni bir rota olacağından bahsetti.

Yedikule Hisarı restore edilecek!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un sembol yapılarından Yedikule Hisarı, tekrar halkla buluşacak.

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Harbi Çevik tarafından kuruldu.

Tarihi Yedikule Hisarı ve zindanları restore edilecek!

İstanbul'un fetihten sonra surlara eklenen kısmının yer aldığı Yedikule Hisarı ve zindanları Fatih Belediyesi tarafından restore edilecek...

Yedikule Emlak ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Emlak ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Karademir ve Harun Gülap tarafından kuruldu.

ibb Yedikule Bostanları imar planı Haberi

ibb Yedikule Bostanları imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın imar planı meclise geri iade ettiği Yedikule bostanlarında önceki gün basın açıklaması yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'nde görüşülerek kabul edilen, Fatih İlçesi Yedikule Mahallesi ile ilgili "Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatını" yeniden değerlendirilmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne iade etti. 


Topbaş,"Yapılacak çalışmalara ışık tutması için tarihçiler, bilim adamları, mahalle sakinleri ve ilgililerin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Yedikule bostanlarında açıklama yaptı. 


BOSTANLAR KORUNMALI 

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Kadir Topbaş, umuyoruz ki bir İstanbullu olarak bu bostanları korur" dedi. Melda Onur, İBB Meclisi'nden geçtiğimiz hafta oy çokluğu ile geçen Yedikule Mahallesi ile ilgili "Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatının, UNESCO dünya kültür...