04 / 05 / 2024

İbrahim Kalın deprem açıklaması

İbrahim Kalın deprem açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Depreme karşı tedbirler alınmaktadır. Kötü yapılaşma sadece mevzuat değil, aynı zamanda bir toplumsal bilinç meselesidir." dedi.

Demir fiyatlarına indirim geldi! İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 16 Nisan 2024 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatları arz ve talep dengesine göre değişkenlik gösteriyor. İnce ve kalın demir oplarak satışa sunulun demirin güncel fiyatları ise merak edilip araştırılyor. İnşaat demir fiyatları ne kadar? 16 Nisan 2024 demir fiyat listesi.

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeter artık' dedi: Doğu'da 5.7, Anadolu'da 6.2, Batı'da 6.4 büyüklüğünde deprem eşiği...

Son zamanlarda Türkiye beşik gibi sallanırken, vatandaşların deprem tedirginliği de gün geçtikçe artıyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından 'Yeter artık' dedi ve bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

“Buralarda malda kalın” diyen gayrimenkul uzmanı yatırım için o ülkeyi işaret etti!

Ekonomik belirsizlikler karşısında kafası karışan yatırımcı parasını nerede değerlendireceğini araştırırken, gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin bir öneri paylaştı. “Faizde asla kalmayın” diyen Gültekin, “Malda kal zinde kal” diyerek yatırım bölgelerini açıkladı.  Özellikle bir yeri işaret etti.

Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınsın! Deprem uzmanı Ercan, deprem riski az olan 9 ili açıkladı!

Deprem uzmanları büyük depremin beklendiği Marmara dahil olmak üzere riskli illerle ilgili uyarılarını sık sık dile getirirken, deprem güvenli iller merak konusu oldu. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem güvenli illeri tek tek X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o iller...

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Kalıcı deprem konutlarının yapımı devam ediyor...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra kalıcı konut çalışmaları kapsamında, Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten yapılan 130 köy evinden 32'si tamamlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

O belediye Başkanı'ndan sert eleştiri: Övündükleri kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Toplumsal Belediyecilik, İlkeli ve Halkçı Belediye Yönetimi' konulu panelde yerel yönetim hakkında açıklamalarda bulunarak, kent yönetiminde ''kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz'' dedi.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

İbrahim Kalın deprem açıklaması Haberi

İbrahim Kalın deprem açıklaması

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Depreme karşı tedbirler alınmaktadır. Kötü yapılaşma sadece mevzuat değil, aynı zamanda bir toplumsal bilinç meselesidir." diye konuştu.

Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'dan gerçekleştirdiği açıklamada, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, "Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın." temennisinde bulundu.

Depreme karşı tedbirler alındığını belirten Kalın, "Kötü yapılaşma sadece mevzuat değil, aynı zamanda bir toplumsal bilinç meselesidir."...