24 / 07 / 2024

içmimarların sorunları

içmimarların sorunları

TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sema İşbilir ve yönetim kurulu üyeleri İnterteks Uluslararası Fuar" alanında "iç mimarların hukuki haklarına yönelik’’ basın açıklaması yaptılar. Sema işbilir içmimarların sorunlarına dikkat çekti.

Çin'deki emlak sektörünün sorunları sona ermedi! Acilen müdahale edilmesi gerekiyor!

Çin'deki emlak sektörünün sorunlarının henüz sona ermediği ve hızla sorunların ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı. 

İş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın sorunları mecliste!

Pandemi döneminde işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın sorunlarının çözümü ve kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın sorunları mecliste!

Pandemi döneminde işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın sorunlarının çözümü ve kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Evine yeni eşya almak istemeyenlerin adresi iç mimarlar oldu!

Bir dönem yavaşlayan inşaatlar son günlerde yeniden hız kazandı ve birçok proje teslime hazır hale geldi. Evine yeni mobilya masrafı yapmak istemeyen ise eski eşyasına yeni dokunuş için iç mimarların kapısını çalıyor.

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de ele alındı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu inşaat sektörünün sorunlarını ele aldı.

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de tartışılacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, 8 Aralık Cumartesi günü Türkiye’nin inşaat sektörünün devlerini Mardin’de bir araya getirerek sektörün sorunlarını tartışılacak.

İnşaat sektörünün sorunları Adana'da konuşuldu!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) yöneticileri, düzenledikleri toplantıda inşaat sektörünün sorunlarını değerlendirdi.

İç Mimarlar Odası'ndan Çukurovalı gazetecilere ziyaret!

İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan ve Yönetim Kurulu üyesi Tugkan İnan Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Adana'nın sorunları ve projeleri konuşuldu.

Çiftçi Towers'ın 33. katında ilk davet yapıldı!

İstanbul’un en yeni cazibe merkezi Çiftçi Towers, İngiliz ve İtalyan mimarların tasarladığı yüksek kaliteli konseptiyle, prestijli bir yaşam için hazırlanıyor.

Kahramanmaraş'taki iç mimarlar inşaat sektörüne can suyu oluyor!

Özel tasarımlar ile hayatın her alanına yeniden hayat veren iç mimarlar, gelişen inşaat sektörüne de can suyu oluyor. Sihirli dokunuşlar ile yaşanır alanları kişisel tercihlere göre değiştiren mimarlar, Kahramanmaraş’ta da aranır konumda.

Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunları meclis gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunlarını meclise taşıdı. Sorularını Başbakan Yıldırım'a ileten Gök, her köy için ayrı soru önergesi hazırladı..

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunlarını anlattı!

İMKON Başkanı ve TOBB İnşaat Sektörü Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, Konfederasyon Binası'nda düzenlediği basın toplantında, sektörün sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

içmimarların sorunları Haberi

içmimarların sorunları

TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Sema İşbilir ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şanlıtürk, Hasan Alpay Gülten, Serpil Boz, Cem Akyürek, Özgür Algan, Mehmet Murat Sevindik, dün İnterteks Uluslararası Fuar" alanında "iç mimarların hukuki haklarına yönelik’’ basın açıklaması yaptılar. Konu ile ilgili konuşan T.M.M.O.B. İstanbul İçmimarlar Şube Başkanı Sema İşbilir, bütün yapılarda Danıştay kararlarına rağmen hakların ihlal edilmesine ayrıca müteahhitlerin yapılarında halen iç mimar talep etmemesine dikkat çekti. 


İÇMİMARLIK HİZMETLERİ ÇIKARTILDI

İşbilir, ‘’İçmimarlık mesleğinin Anayasamızın 135. maddesine istinaden Kurulmuş, TMMOB çatısı altında bir meslek olması ve TMMOB nin ve Danıştay 8. Dairesinin Kararlarınca 'da kesinleştirilmiş olan kararla mimarlık hizmetleri içerisinden İçmimarlık hizmetleri çıkartılmıştır. İmar Kanununun 38. Maddesinde belirtilen "Mühendisler, Mimarlar,Şehir plancıları ibaresindeki Mimarlar kelimesi; İçerisinden İçmimarlık hizmetlerinin çıkartılmasından dolayı İçmimarlık meslek...