05 / 08 / 2024

icra ceza mahkemesi adli tatil

icra ceza mahkemesi adli tatil

İcra ceza mahkemesi adli tatil ve icra iflas talik halleri, İcra ve İflas Kanununda açıklanıyor. Kanuna göre, terekenin borçlarından dolayı ölüm günü ile beraber üç gün içinde takip geri bırakılıyor...

Kanal İstanbul hattındaki TOKİ ve Emlak Konut GYO projelerine milyonluk ceza kesildi iddiası!

İstanbul 3’üncü İdare Mahkemesi’nin Ocak 2024 tarihli kararından sonra Emlak Konut GYO ile TOKİ’nin burada yaptığı 17 bin konut kaçak hale geldi. O konutlara ceza kesildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak'ta başlayacak!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde yerle bir olan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman'da yer alan İsias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İşte detaylar...

KYK ve icra borçları, enflasyon, kira...! Ceza affında tarih netleşti

Başta ekonomi olmak üzere birçok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında yer alacak. Hazırlıkları süren çalışma kapsamında KYK borçlarının faizinin silinmesi, elektrik su faturası kaynaklı icra dosyalarının silinmesi için yeni bir düzenleme yapılması tahmin ediliyor.

Anayasa Mahkemesi'nden icra ve iflas takiplerine ilişkin emsal karar!

Afyonkarahisar'da yaşanan depremin ardından kurulan kooperatiften alacaklarını alamayan, icra ve iflas takipleri sonuçsuz kalan firmanın başvurusunda, mülkiyet hakkının ihlal edildiğini belirtti. AYM, emsal bir karara imza attı.

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.

İcra dosyası sayısı 2020'de 23 milyon oldu! 

CHP'li Gürsel Tekin, Ankara İcra Mahkemesi’nin tıklım tıklım olduğunu belirtti ve “2020’de icra dosyası 23 milyona ulaştı. Millet, ekmek bulamıyor. Salgın bitene kadar borçlar dondurulmalı” dedi.

Mehmet Kocadon'a usulsüz düzenlenen yapı ruhsatı için 1 yıl hapis cezası!

CHP’li Bodrum Belediyesi eski Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye’nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı hakkında, ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçuyla açılan dava sonuçlandı. Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Başkan Kocadon'a, 1 yıl hapis cezası verildi. 

Rıfat Esed'in mal varlığına el konuldu!

Paris Ceza Mahkemesi, Rıfat Esed'i kamuya ait fonları kötüye kullandığı ve kara para akladığı sebebiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Girne'de sahte evrakla arazi satan dolandırıcıya 7 yıl hapis!

Bir şahsa ait araziyi sahte vekâletnameyle satan dolandırıcı yakalandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan dolandırıcı 7 yıl hapse mahkum edildi.

Yahudilere gayrimenkul satan Filistinliye müebbet hapis!

Filistin Ağır Ceza Mahkemesi, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimcilere gayrimenkul satan İ.A'nın müebbet hapsine karar verdi.

Tutuklu İstanbul Havalimanı işçileri yemekhanede yargılanıyor!

İstanbul Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için tutuklanan işçiler, Gaziosmanpaşa Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı...

Ebru Gündeş’in villası için mahkemeden bilirkişi kararı!

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş'in İstanbul, Beykoz Kanlıca’da villasına ilişkin Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nden ‘bilirkişi’ kararını açıkladı. 

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

icra ceza mahkemesi adli tatil Haberi

icra ceza mahkemesi adli tatil

İcrada talik halleri!

İcra ceza mahkemesi adli tatil ve icra iflas talik halleri, İcra ve İflas Kanununda "Tatiller ve Talikler" başlığı altında açıklanıyor.


Kanuna göre, terekenin borçlarından dolayı ölüm günü ile beraber üç gün içinde takip geri bırakılıyor. Mirasçı mirası kabul veya reddetmemişse bu hususta Kanunu Medenide muayyen müddetler geçinceye kadar takip geri kalıyor. 


Kanunda yer alan icrada adli tatil ve talikler ile ilgili yasal esaslar şu şekilde sıralanıyor:


TATİLLER VE TALİKLER 

Tatiller: 

1 – Bütün borçlular hakkında: 

Madde 51 – (Değişik: 18/2/1965 - 538/24 md.) 

Güneşin batmasından bir saat sonra ile güneşin doğmasından bir saat önceye kadarki devrede (Gece vakti) ve tatil günlerinde takip muameleleri yapılamaz. Ancak, gece iş görülen yerlerde gece vakti hasılat haczi mümkündür. Tatil günlerinde haciz ve tebligat yapılabileceği gibi muhafaza tedbirleri de...