28 / 07 / 2024

icra inkâr davası nedir

icra inkâr davası nedir

Yargıtay, satın almayı düşündüğü evi emlakçı aracılığıyla gezen ve daha sonra ev sahibiyle doğrudan görüşerek satın alan müşteriyi mahkûm etti..

Maltepe'de müteahhite silahlı saldırı davasında son durum!

Maltepe'de 19 Ekim'de otomobilinde beklerken motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan müteahhit Aytekin Meral olayının azmettiricisi olarak hakkında soruşturma başlatılan Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yöneticisi Metehan Berktaş, ek ifade verdi.

Maltepe'de 3 mahalleye koyulan icra kaldırıldı!

Ali Kılıç yönetimindeki CHP'li Maltepe Belediyesi'nin borçları sebebiyle 3 mahalleye koyulan icra kaldırıldı.

Kocaeli'de icra dolandırıcılığı!

Kocaeli'de, yaşlı kişilere sahte senetler düzenleyip icra takibi yaptıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Torun Center asansör davasında son durum bildirisi!

2014'te Torun Center şantiyesi B Blokta meydana gelen yük ve personel taşıma platformunun 32. Kat seviyesinden zemine düşmesi sonucu 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza için dava süreci devam ediyor.

Torunlar asansör davasında son durum!

6 Eylül 2014 tarihinde Torunlar Center'daki 10 işçinin yaşamını yitirdiği olayda gelişmeler yaşanıyor. TOKİ yetkilileri ilk defa hakim karşısına çıktı.

12 bankadan FED’e kâr davası!

ABD Bankalar Birliği’ne üye 12 banka, ABD Merkez Bankası`na temettüleri kesmek ve anayasaya aykırı hareket etmek nedeniyle dava açtı.

Tapu tescil davası nasıl açılır?

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazın tescil edilmesi için dava açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nasıl açılır? Tapu tescil davası için gerekenler nelerdir?

Tapu tescil davası nerede açılır?

Taşınmazın, davacı tarafından 20 yıldan fazla süreyle davasız ve aralıksız olarak malik sıfatıyla kullanılmış olması halinde kayıtlı olmayan taşınmaz mallar için tapu tescil davası açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nerede açılır?

Akmerkez GYO sorumluluk davası 11 Şubat'ta görülecek!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı pay sahiplerinden Ömer Dinçkök tarafından, yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davasının ilk duruşması 11 Şubat 2016'da saat 14:00'da görülecek.

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır?

Kiraya veren, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen tahliye nedenlerinin doğması halinde feshedebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır? Tahliye gerekçeleri nelerdir?

Kira zammı davası nerede açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kira bedeli koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenebiliyor. Peki, kira zammı davası nerede açılır? Kira zammı davası nasıl açılır?

icra inkâr davası nedir Haberi

icra inkâr davası nedir

Üsküdar’da emlakçılık yapan Süleyman D., gazeteye ve internete ilan verdiği evi satın almak amacıyla kendisini ziyarete gelen Mehmet K.’ya evi gösterdi. Mehmet K., evi beğendiğini söyleyerek emlakçının ofisine gitti ve takip belgesini imzaladı. Mehmet K., daha sonra komisyoncu ücretini ödememek için doğrudan ev sahibiyle iletişime geçerek evi satın aldı.


Habertürk’ten Yasemin Güneri’nin haberine göre, emlakçı Süleyman D., sözleşmeye aykırı davranıldığını belirterek icra takibi başlattı. Mehmet K., itiraz etti. Süleyman D. de itirazın reddi ve yüzde 40’tan az olmamak üzere icra inkâr davası açtı.


SÖZLEŞME İMZALAMIŞ


Mahkeme davayı reddetti. Bunun üzerine emlakçı davayı temyiz etti. Yargıtay, emlakçıları sevindirecek bir karara imza attı.


Yargıtay, taraflar arasında imzalanan “Emlak komisyoncusuyla müşteri arasında ön akit” başlıklı sözleşmede, “Komisyoncu tarafından gösterilen veya sözle tarif edilerek beyan edilen taşınmazların...