14 / 05 / 2024

icra mahkemesi şikayet dilekçesi örneği

icra mahkemesi şikayet dilekçesi örneği

İcra Müdürü borçlunun malları üzerine haciz koymaktan kaçınması gibi görevlerini yerine getirmemesi durumunda icra mahkemesine şikayet edilebiliyor. İşte icra mahkemesine şikayet dilekçesi örneği bu haberde...

Haciz ve icra konularında güncelleme! Artık haciz yapılabilmesi için icra mahkemesi kararı gerekecek!

TBMM Adalet Komisyonu, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini kabul etti. Kanun teklifi, yargıda adil bir sürecin sağlanması ve borçluların mağduriyetinin önlenmesi amacını taşıyor.

Anayasa Mahkemesi'nden icra ve iflas takiplerine ilişkin emsal karar!

Afyonkarahisar'da yaşanan depremin ardından kurulan kooperatiften alacaklarını alamayan, icra ve iflas takipleri sonuçsuz kalan firmanın başvurusunda, mülkiyet hakkının ihlal edildiğini belirtti. AYM, emsal bir karara imza attı.

İcra dosyası sayısı 2020'de 23 milyon oldu! 

CHP'li Gürsel Tekin, Ankara İcra Mahkemesi’nin tıklım tıklım olduğunu belirtti ve “2020’de icra dosyası 23 milyona ulaştı. Millet, ekmek bulamıyor. Salgın bitene kadar borçlar dondurulmalı” dedi.

Demet Akalın icra memurlarına dava açtı!

‘Eşyalarıma kasten zarar verildi’ diyerek evine gelen icra memurlarından şikayetçi olan Demet Akalın, şimdi de hacizden sonra evini su bastığı iddiasıyla dava açtı. 

İcra mahkemesine nasıl başvurulur?

Borçlu olan kişi borcunu ödeyemeyecek durumda ise alacaklı, icra mahkemesi aracılığıyla borçlunun mallarından kendi alacaklarının ödenmesini sağlayabiliyor. Peki, icra mahkemesine nasıl başvurulur?

Komşu gürültüsü şikayet dilekçesi!

Apartmanda mevcut gürültü kurallarına uymayan komşular Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile şikayet edilebiliyor. Peki, komşu gürültüsü şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

Komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?

Apartman ve konut sitesi gibi toplu yaşamın olduğu yapılarda, bina sakinlerinin bazı kurallara uyması ve binada refahı engelleyecek davranışta bulunmamaları gerekiyor. Bu yasaklara uymayan komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?

1972 yılında Cemil Topuzlu Köşkü, icra yoluyla satılacakmış!

1972 yılında Çiftehavuzlar'da bulunan meşhur köşk, icra yoluyla 36 milyon liraya satılacakmış. Bugün küçük bir bahçe içinde kalan Köşk, 1972 yılında 30 dönüm bahçe içindeymiş ve 130 metre sahili varmış.

Batmanlılar yüksek konut fiyatlarından şikayetçi!

Batman Gazetesi köşe yazarı Nizamettin İzgi bugünki köşe yazısında okuyucusunun emlak fiyatları hakkında şikayet yazısını değerlendirdi. Arsa ve ev fiyatlarının artmasına cevap olarak Nizamettin İzgi'nin köşe yazısı;

Konut satın alanlar inşaat firmalarından şikayetçi!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, bu yılın 11 ayında ev alan 2 bin 400 vatandaşın şikayetlerini incelediklerini belirterek, "Araştırmamıza göre, konut alanlar en çok inşaat firmalarını şikayet ediyor.

Kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Kiracı kira parasını veya apartman aidat borcunu ödemediği zaman, ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunuyor. Peki, kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler de AVM'lerde icra edilecek!

Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler de AVM'lerde icra edilecek.

Levent Küçük: Konut alıcıları inşaat firmalarından şikayetçi!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, bu yılın 11 ayında ev alan 2 bin 400 vatandaşın şikayetlerini incelediklerini belirterek: "Konut alıcıları inşaat firmalarından şikayetçi" dedi...

icra mahkemesi şikayet dilekçesi örneği Haberi

icra mahkemesi şikayet dilekçesi örneği

İcra mahkemesine şikayet dilekçesi!

İcra Müdürünün görevini yerine getirmediği durumlarda; örneğin icra Müdürü borçlunun malları üzerine haciz koymaktan kaçınması gibi görevlerini yerine getirmemesi durumunda icra mahkemesine şikayet edilebiliyor.


Söz konusu şikayet için alacaklının icra mahkemesine bir dilekçe ile müracaatta bulunması gerekiyor.


İcra mahkemesine şikayet dilekçesi örneği..


........... İCRA TETKİK MERCİİ HAKİMLİĞİ'NE


İCRA DOSYA NO : ………… İcra Müdürlüğü ……./…


ŞİKAYET EDEN (ALACAKLI) : ..


VEKİLİ : Av..


KARŞI TARAF : Hasımsız


DAVA KONUSU : Şikayet konusu haciz işleminin yapılmasına emir verilmesi talebidir.


OLAYLAR :

1. Müvekkilim …………. kendisine ………………………... (…………..) TL borçlu olan ………'nin vadesi gelmesine rağmen borcunu ödememesinden dolayı hakkında icra takibi başlatmış ve ………….…İcra Müdürlüğünün ……./… esas sayılı takip dosyasından ödeme emri gönderilmiştir.


2. Borçlu mal beyanında bulunmuş ve bu beyana dayanarak borçluya ait mallar üzerine haciz konulması için...