09 / 05 / 2024

icra neden gelir

icra neden gelir

İcra nasıl olur? İcra nasıl durdurulur? İcra nedeniyle hapis söz konusu mudur? Sorularınızın yanıtı detaylarıyla haberimizde...

İcra borcu sahibine gelir!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal,okuyucusunun sorduğu ''Kredi kartı borcumdan dolayı babama maddi olarak bir zarar gelir mi?'' sorusunu cevaplandırdı.

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

Sigortasız konutlarda gelir kayıpları yaşanacak!

18 Temmuz’da şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketi, ilk tahminlere göre 150-200 milyon TL sigortalı hasara neden oldu. Özellikle sigortalılık oranının düşük olduğu konutlar ve küçük işyerlerinde önemli gelir kayıpların yaşanacağı belirtildi.

Neden emlak danışmanıyla çalışılmalı?

Aslında “Neden sahibinden değil de Emlak danışmanı ile çalışılmalı?” sorusunun cevabı çok basittir. Çünkü her işin uzmanı ile çalışmak, en doğru ve de en karlı sonucun elde edilmesi anlamına gelir.

Ortak tapuya haciz gelir mi?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Borçlu ile ortak olunan tapuya haciz gelir mi? Gelirse ne olur?

Hisseli tapuya haciz gelir mi?

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işleme deniyor. Peki, hisseli tapuya haciz gelir mi? Hisseli tapuya haciz nasıl konur?

Eve haciz hangi durumlarda gelir?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol muvcuttur ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün. Peki, eve haciz hangi durumlarda gelir?

Elektrik faturası neden fazla gelir?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik faturası neden fazla gelir? ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in açıklaması..

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Alt gelir grubunun 72 bin konut ihtiyacı var!

Türkiye’de alt gelir grubunun yıllık 72 bin konut ihtiyacı var. Bu kesime üretim sıfır. Sektörde ağırlıklı olarak lüks konut arz ediliyor. Bu da yıllık 24 bin arz fazlasına neden oluyor.

Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?

İcra memurluğuna başvuru yapan alacaklının borcunun ödenmesi için bir takım işlemler başlatılıyor.Peki,Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?İşte borcun ödenmemesi durumunda eve icra gelmesi..

İcra eve ne zaman gelir?

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Haciz eve nasıl gelir?

Alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde, alacaklı borcun tahsili için icra memuru ile birlikte borçlunun evine gidebiliyor.Peki, haciz eve nasıl gelir? Eve hacizin gelmesi durumda ne yapılır?

icra neden gelir Haberi

icra neden gelir

İcra nedir?

İcra, bir mahkeme ilamının veya bir idari kararın yetkili organlarca yerine getirilmesi; borçlunun alacaklıya karşı yapmak veya ödemekle yükümlü bulunduğu bir şeyi adli bir kuruluş aracılığı ile yerine getirmesini ifade ediyor. Söz konusu kavram "cebri icra" olarak da karşımıza çıkıyor.


İcra nasıl konulur?

Meydana gelen bir borcun ödenmemesi ile alacaklının söz konusu borcunun tahsilini adli bir kuruluş olan İcra aracılığı ile yapılıyor.


İcra nasıl kalkar?

Borçlunun borcunu ödemesi halinde icraya konu olan ve tapu kütüğünde belirtilen gayrimenkul üzerindeki tutu sınırlaması kalkar.


İcra nedeniyle hapis..

İcraya konu olan bir borcundan dolayı, borçlunun hapsedilmesi söz konusu değildir. Anayasamızın 38. maddesine göre, borç ya da yerine getirilmeyen taahhütler için kişinin özgürlüğü kısıtlanamıyor.


Ancak İcra müdürünün imzası bulunan bir tutanakla alacaklıya tüm borcunu taksitle ödemeyi taahhüt ettiği halde ödemelerini...