09 / 05 / 2024

icra nedeniyle hapis

icra nedeniyle hapis

İcra nasıl olur? İcra nasıl durdurulur? İcra nedeniyle hapis söz konusu mudur? Sorularınızın yanıtı detaylarıyla haberimizde...

Son dakika haberi! İcra takipleri durduruldu! Daha birçok yeni karar açıklandı! Hemen bakın!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında ilk düzenleme yayınlandı. Buna göre icra takiplerinin durdurulması başta olmak üzere birçok yeni karar yayımlandı. İşte detaylar…

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

Kayseri'de ev sahibini öldüren kiracıya 18 yıl hapis cezası!

Kayseri'de ev sahibi Resul Turan'ı fatura ödeme meselesi nedeniyle çıkan kavga sonucunda öldürdüğü iddia edilen tutuklu yargılanan kiracı Fatih Bölük için hapis cezası verildi.

Romanya Prensi Paul’e gayrimenkul yolsuzluğu suçlamasından hapis cezası!

Romanya'da Yüksek Mahkeme, Prens Paul ve üç iş adamına gayrimenkul yolsuzluğu suçlaması nedeniyle hapis cezası verdi.

Demet Akalın'ın icra memuruna 10 yıl hapis!

Demet Akalın’ın, eşyalarına kasten zarar verdiği iddia edilen icra memuru ile ilgili dava açıldı.

Ölen tekstilcinin eşine 20 milyon liralık icra şoku!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tekstil firması sahibi Cahit Ecesoy'un, boşandığı ilk eşi N.B., bir yıl sonra evlendiği ikinci eşi Pervin Ecesoy için 24 yıl boyunca nafakasını alamadığı nedeniyle 20 milyon liralık icra takibi başlattı.

MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü!

İstanbul Levent’te bulunan MetroCity AVM’nin yürüyen merdivenlerinin bazılarının paletleri alacaklı firmanın aldırdığı haciz kararından dolayı sökülmüştü. MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü.

Alkoçlar Adakule Otel'e icra geldi!

Alkoçlar Adakule Otel'deki icra işlemi nedeniyle yaklaşık 700 yerli ve yabancı turist çevredeki otellere yerleştirildi.

Türkeş Filik'e kaçak yapılaşmaya izin vermesi nedeniyle hapis cezası!

Kaçak yapılaşmaya izin verdiği gerekçesiyle mahkemelik olan Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Uzungöl'de evlerini otele dönüştürenlere ceza!

Trabzon Uzungöl’de Arap turistlerin bölgeye ilgisinin artmasıyla evlerini apart otele, pansiyona dönüştüren vatandaşların tümüne ‘kaçak yapı’ nedeniyle hapis cezası verildi.

Kira alacağı icra takibi davası!

Mal sahipleri, kira alacağı talebinde bulunarak davacının tahliye isteği de bulunması nedeniyle Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. İşte kira alacağı icra takibi davası ve yargıtay karar örneği..

İcra ödeme emirleri!

Kanuna göre icra ödeme emirleri borçluya takip talebinden itibaren nihayet 3 gün içinde tebliğe gönderiliyor. Takip belgeye dayanıyorsa, belgenin tasdikli bir örneği ödeme emrine bağlanıyor...

Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi fay hattı nedeniyle yavaş ilerliyor!

Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi kapsamında başkentin 50 yıllık ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Çalışma bölgesinde ise fay sürprizi yaşandı. Fay nedeniyle daha yavaş ilerleniyor.

icra nedeniyle hapis Haberi

icra nedeniyle hapis

İcra nedir?

İcra, bir mahkeme ilamının veya bir idari kararın yetkili organlarca yerine getirilmesi; borçlunun alacaklıya karşı yapmak veya ödemekle yükümlü bulunduğu bir şeyi adli bir kuruluş aracılığı ile yerine getirmesini ifade ediyor. Söz konusu kavram "cebri icra" olarak da karşımıza çıkıyor.


İcra nasıl konulur?

Meydana gelen bir borcun ödenmemesi ile alacaklının söz konusu borcunun tahsilini adli bir kuruluş olan İcra aracılığı ile yapılıyor.


İcra nasıl kalkar?

Borçlunun borcunu ödemesi halinde icraya konu olan ve tapu kütüğünde belirtilen gayrimenkul üzerindeki tutu sınırlaması kalkar.


İcra nedeniyle hapis..

İcraya konu olan bir borcundan dolayı, borçlunun hapsedilmesi söz konusu değildir. Anayasamızın 38. maddesine göre, borç ya da yerine getirilmeyen taahhütler için kişinin özgürlüğü kısıtlanamıyor.


Ancak İcra müdürünün imzası bulunan bir tutanakla alacaklıya tüm borcunu taksitle ödemeyi taahhüt ettiği halde ödemelerini...