21 / 05 / 2024

icralık evlerin fiyatları

icralık evlerin fiyatları

Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan ciddi artış icralık mallara olan talebi patlattı. Haftada 35-40 ihaleye katılanlar katıldıkları icra ihaleleri sayılarının son 1 ayda haftada 350-400'e çıktığını anlatıyor...

Yabancıların konutta yeni gözdesi Milas oldu! Satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı! 

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, Bodrum'dan sonra yatırımcıların yeni gözdesinin Milas olduğuna dikkat çekerek, Milas’ta son bir senede kira yükseliş oranının yüzde 50, satılık evlerin metrekare birim fiyatlarının ise yüzde 130 yükseldiğini belirtti. 

Satılık ev fiyatları 1 senede yüzde 134,4 yükseldi! Konutta fiyat krizi büyüyor mu? 

BETAM tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelindeki satılık evlerin metrekare fiyatları Mart 2022'de senelik bazda yüzde 134,3 arttı. En hızlı yükselişin gerçekleştiği il yüzde 172,7 ile Mersin olarak belirlendi...

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında hangi iller lider oldu?

Emlakjet verilerine göre 2021'de Türkiye’de satılık ev fiyatları ortalama yüzde 97 yükselirken, kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş ise ortalama yüzde 83 olarak kaydedildi. 2021'de satılık evlerin en çok değer kazandığı şehirler arasında Aydın yüzde 156’lık artış ile birinci sırada oldu.

İstanbul'da kiralık ve satılık konut fiyatları uçtu!

İstanbul'da kiralık ev bulmak için bir konut tutmak için en az 4-5 bin TL bütçe ayrılması gerekiyor. Satılık evlerin fiyatları ise neredeyse anlık değişmeye başladı.

Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

İstanbul’da kiralık ve satılık ev fiyatlarında son bir senede büyük bir yükseliş kaydedildi. Bir sene öncesine kadar bin 500, 2 bin TL seviyesinde evlerin kiralanabildiği İstanbul’un birçok semtinde boş konut kalmadı.

Kiralık evlerin fiyatları el yakıyor!

Kovid-19 salgınına rağmen kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş dikkatleri çekiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde kiralık ev bulmak giderek zor hale gelirken, mevcut kiralık konutların fiyatları el yakıyor.  

Kiralık ev fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Konut satışlarında hareketlenme beklenirken, kiralık evlerin fiyatları artışını sürdürüyor. İstanbul’da konut kiraları ise enflasyonun üzerinde artış gösterdi.

Ucuza konut sahibi olmak isteyenler dikkat! İcralık ev fırsatı!

Piyasanın altında fiyatlarla icradan satışa sunulan evlere talep gün geçtikçe artıyor. Son dönemlerde Kovid-19 sebebiyle zamlanan konut fiyatları vatandaşları icralık evlere yöneltti. Peki icradan ev nasıl alınır?

Kars’ta kiralık daire fiyatları yükselişte!

Kars’ta kiralık daire fiyatları el yakıyor. Sobalı evlerin 500 TL’den aşağıya verilmediği kentte bazı bölgelerde ev kiraları bin ile bin 200 TL’ye kadar yükseliyor. 

Avrupa Konutları Kale satılık daire fiyatları!

Avrupa Konutları Kale satılık daire fiyatları 632 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede daire fiyatları, evlerin konum ve büyüklüklerine bağlı olarak değişiyor.

Keyifli Yaşam Evleri satılık daire fiyatları!

Keyifli Yaşam Evleri satılık daire fiyatları haberimiz içinde yer alıyor, projeden 10 bin lira peşinatla konut sahibi olunabiliyor

Pendik satılık ev fiyatları 2013!

Pendik'te konumlanan konut projelerinde satılık daire fiyatları 94 bin TL'den açılış gösteriyor. Bölgede aradığınız evi bulmak için Pendik satılık ev fiyatları 2013 listemize göz atın...

Pendik kiralık ev fiyatları 2013!

Anadolu Yakası ilçesi olan Pendik'te yaşamın başladığı konut projelerindeki kiralık daire fiyatlarını araştırdık. İşte Pendik kiralık ev fiyatları 2013 sonuçları...

icralık evlerin fiyatları Haberi

icralık evlerin fiyatları

Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan ciddi artış icralık mallara olan talebi patlattı. Haftada 35-40 ihaleye katılanlar katıldıkları icra ihaleleri sayılarının son 1 ayda haftada 350-400'e çıktığını anlatıyor. 


Dolarla değerlenen icralık mallarının değerinin kurun 2 liranın altındayken yapılması bu mallara talebi patlattı. Dolar kurunun son aylardaki baş döndürücü yükselişi ikinci el lüks araç piyasasını da etkiliyor. Fiyatlar ÖTV zammının da etkisiyle ciddi bir şekilde yükselirken ucuza lüks araba almak isteyenler soluğu icralık araçların yanında almaya başladı. 


İcralık araçların fiyatlarının piyasanın altında satılmasının nedeni ise fiyat değerlemelerinin dolar kurunun aşağıda olduğu zamanlarda, yani 5-6 ay önce yapılmış olması. Bu da mevcut değerlemelere göre yüzde 15 civarında bir fiyat avantajı sağlıyor. Örneğin 2008 model bir Range Rover icrada önceki aylarda 210 bin TL ile...