18 / 05 / 2024

icraya itiraz süre

icraya itiraz süre

Kendisine yapılan icra takibine itiraz etmek istiyen borçlunun icraya ne kadar bir süre içerisinde itiraz etme hakkı bulunuyor? İcraya itiraz etme süresi ne kadardır? İcraya itiraz süresi geçerse ne olur? İşte yanıtı...

TOKİ Pelitli kentsel dönüşüm projesine 1 ay ek süre!

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 aylık ek süre istendi. Projenin Ekim'in sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Çukurova Balkon'da kısa süre için özel kampanya!

SON Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da yer alan projesi Çukurova Balkon’da kısa süre için başlattığı özel kampanya ile yüzde 10 peşinat ve banka kredisiz 120 aya kadar 0.98 faiz fırsatı sunarak konut almayı kolaylaştırdı.

Vergide yeniden yapılandırmada süre 27 Ağustos'a uzatıldı!

Başvurusu bugün sona erecek yeniden yapılandırmada süre uzatıldı. '7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak isteyenler için son süre 27 Ağustos 2018.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

2B arazileri için süre yeniden uzatıldı!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişiler için tanınan süre yeniden uzatıldı

İstanbul'daki ana alışveriş caddeleri bir süre daha kırılgan olacak!

Cushman&Wakefield Türkiye, 'İstanbul Alışveriş Caddeleri’ raporunun 4'ncüsünü yayınladı. Rapora göre, İstanbul'da ana alışveriş caddeleri, döviz kurundaki dalgalanmalar, ekonomik baskılar, ve kentsel yenileme çalışmaları göz önüne alındığında bir süre daha kırılgan olmaya devam edecek.

Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı.

49 yıllığına kiralanan otel ve arazilere süre uzatımı getirildi!

Turizmde yeni dönem başlıyor. 49 yıllığına kiralanan otel ve arazilere yeniden 49 yıllık süre uzatımı veya satın almanın yolunu açan düzenleme maddesini de içeren Torba Tasarı maddesi kabul edildi. 

İnşaat izni süreçleri kısaltılıyor!

2018-2020 dönemi Orta Vadeli Program'a göre iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bürokratik süreçler kolaylaştırılacak ve hızlandırılacak, inşaat izni süreçleri kısaltılacak ve inşaat ruhsatları tek imzayla verilecek.

Manisa Ulupark Katlı Otopark projesi için itiraz süreci açık!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Ulupark Katlı Otopark projesi masaya yatırıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulupark Katlı Otopark projesi için itiraz sürecinin açık olduğunu belirtti.

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak vergisinde itiraz süresi uzatıldı!

4 yılda yeniden belirlenen emlak vergisi oranlarındaki artış yüzde 700'e ulaştı. Değerlere itiraz süresi 9 Eylül'e kadar uzatıldı.

icraya itiraz süre Haberi

icraya itiraz süre

İcraya itiraz etme süresi!

İtiraz etmek istiyen borçlu, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine bildirmeye mecburdur. 


İtiraz, takibi yapan icra dairesinden başka bir icra dairesine yapıldığı takdirde bu daire gereken masrafı itirazla birlikte alarak itirazı derhal yetkili icra dairesine gönderir; alınmayan masraftan memur şahsen sorumludur. 

Takibe itiraz edildiği, 59 uncu maddeye göre alacaklının yatırdığı avanstan karşılanmak suretiyle üç gün içinde bir muhtıra ile alacaklıya tebliğ edilir. 

Borçlu veya vekili, dava ve takip işlemlerine esas olmak üzere borçluya ait yurt içinde bir adresi itirazla birlikte bildirmek zorundadır. Adresini değiştiren borçlu yurt içinde yeni adres bildirmediği ve tebliğ memurunca yurt içinde yeni adresi tespit edilemediği takdirde, takip talebinde gösterilen adrese çıkarılacak tebligat borçlunun kendisine yapılmış...