03 / 05 / 2024

İDO ambarlı limanı projesi

İDO ambarlı limanı projesi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş. iç hat seferlerini durdurma kararı aldı. İDO’dan yapılan açıklamada iptal gerekçeleri dev projeler olarak gösterildi.

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Her dediği çıkan İslam Memiş açıkladı! Dolar 15 lira mı 20 lira mı olacak? İşte detaylar...

Dolar, arama motorlarında en çok merak edilenler arasında yer alırken İslam Memiş, dolar için çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Peki, Dolar, euro ve altında doğru liman hangisi? Hangisi kazandıracak? İşte ayrıntılar...

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros liman projesine tepki! 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, "Saros Körfezi'nin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diyerek, Saros Körfezine yapılması planlanan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi'ne tepki gösterdi...

Saros'taki liman projesinin ÇED raporu iptal edildi!

Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasına yapılacak olan likit doğal gaz taşıma ve yükleme limanı için Saros Dayanışma Gönüllüleri Komisyonu iptal davası açmıştı. Edirne İdare Mahkemesi'nde açılan 'ÇED iptal' davası kazanıldı...

Liman Han, denize doğru kaydığı için ön cephesi askıya alındı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eminönü'ndeki 113 yıllık Liman Han denize doğru kaydığı için ön cephesini uzmanlar, mimar ve mühendisler eşliğinde çok dikkatli ve özenli bir çalışmayla çelik konstrüksiyon ile askıya aldık" dedi...

Beylikdüzü'ne metro müjdesi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Beylikdüzü'ne metro gelecek. Hayırlı uğurlu olsun. Ambarlı Limanı'ndan, Esenyurt'a kadar yeşil vadi koridorunu yapıyoruz'' diye konuştu.

Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız. Ordan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlacağız" dedi...

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Murat Balkan: Anthaven, Aspat’ın doğasına en uygun proje!

Aspat’ın toprak sahibi Murat Balkan, doğasından arkeolojik dokusuna, florasına kadar her yönüyle çocuğu gibi koruyup gözettiği bu cennet limanı, kapısını aşındıran pek çok talip arasından sadece Ant Yapı’ya güvenip teslim etti.

Adalar Belediyesi'nden Heybeliada Sanatoryumu açıklaması!

Adalar Belediyesi, Heybeliada Sanatoryumu ve Adalar’ın en güzel doğal limanı olan Heybeliada Çam Limanı'nın Diyanet'e devredileceği iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Trabzon Limanı borsaya açılan ilk liman olacak!

Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Doç. Dr. Ömer Bolat, Trabzon Limanı'nın 2018'in ilk halka arzı olacağını ve liman hizmetleri alanında türünün ilki olacağını söyledi..

İDO ambarlı limanı projesi Haberi

İDO ambarlı limanı projesi

İç hat seferlerini durdurma kararı alan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş.’den yazılı açıklama yapıldı.
İDO’dan yapılan açıklamada iptal gerekçeleri şöyle belirtildi:

Hürriyet'te yer alan habere göre, İDO bilindiği üzere TEPE+AKFEN+SOUTER+SERA ortaklığı tarafından 2011 yılında İBB’ye 861 milyon USD imtiyaz bedel, 73 Milyon USD kredi devri olmak üzere 934 Milyon USD ödeyerek özelleştirilmiştir.

Özelleştirme sonrası

1. BURSA SEFERLERİNDE HAKSIZ REKABET

İBB sözleşmeye aykırı olarak Bursa Belediyesi’ne "Bedelsiz" iskele tahsis ederek, BUDO’nun İstanbul/Bursa arasında seferleriyle haksız rekabete sebep olmuştur.

 2. AMBARLI LİMANI PROJESİ

Özelleştirme sözleşmesinde yer alan Ambarlı Liman arsasının bugüne kadar İDO’ya teslimi yapılmayarak, İDO’nun Ambarlı’dan / YALOVA / MUDANYA / BANDIRMA RO-RO Projesini hayata geçirilmesi engellenmiştir.

 3. NEGMAR HAKSIZ REKABETİ

Eskihisar / Topcular arasında hiçbir bedel alınmadan NEGMAR isimli şirketin yan kuruluşlarına İZMİT Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile...