22 / 11 / 2024
fuzul

iett arşivi

iett arşivi

İETT, arşivindeki bu fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı... 1940 yılında Eminönü'nden Karaköy yönüne doğru bir açıyla çekilen fotoğrafta dönemin ulaşım araçları ve Galata Köprüsü'nün halini gösteriyor...

İETT arşivi devlete emanet edildi!

İETT'nin 1879-1985 yılları arasında Osmanlıca, Almanca, Fransızca, İngilizce ve diğer dillere ait 1,5 milyon sayfadan oluşan 60 bin belgesi, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

İETT'nin Tanıdık mı Geldi? fotoğraf yarışması ile nostaljik yolculuk!

İETT ilginç bir yarışmayla nostaljik ve modern İstanbul’u buluşturmaya hazırlanıyor. Düzenlenen fotoğraf yarışmasıyla İstiklal Caddesi’ndeki nostaljik tramvay geçmişle bugün arasında bir köprü olacak. İşte yarışmanın detayları ve ödülleri...

Osmanlıca'dan Türkçe'ye tramvay biletleri!

İETT, Osmanlıca'dan Türkçe'ye geçen tramvay biletlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştı. İşte İETT arşivinden tramvay biletlerinin Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne zaman içindeki renk, biçim ve yazı değişimleri...

Bulgur Palas'taki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak!

İBB tarafından satın alınan, İstanbul Fatih'te uzun seneler bankaların arşivi olarak kullanılan tarihi Bulgur Palas binasındaki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak.

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Hanedanın miras talebi İngiliz arşivlerinde!

İngiliz Ulusal Arşivi’nde erişim yasağı kaldırılan 47 belgeye göre, İngilizler 1947 yılına kadar 2. Abdülhamid’in varislerini takibe almış. Hazırlanan istihbarat raporlarında hanedan mensuplarının veraset hakkı için İngiliz makamlarına yaptığı müracaat belgeleri de bulunuyor...

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Mısır Çarşısı'nda çivi çakılması yasaktı, şimdi dev panolar kuruldu!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Mısır Çarşı'nın dış duvarı, 2 metre boyundaki 45 elektrik panosu ile kaplandı. Çalışmalar kapsamında çarşının elektrik trafosu yeraltına yerleştirildi.

İstanbul 1. Konut Kurultayı başladı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane'deki Osmanlı Arşivi Kongre Salonu'nda düzenlenen İstanbul 1. Konut Kurultayı'nda açıklamalar yaptı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 8-9 Mayıs'ta!

3. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 8-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Final İstanbul Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda yapılacak.

Bozüyük'te kent yatırımları hizmete geriyor!

Bozüyük'te hayata geçirilen Bozüyük Şehir Müzesi Ve Arşivi hizmete açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nü 2. Abdülhamid projelendirdi!

Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki belgeler yayınlandı. Belgelerde, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün aslında 138 yıl önce Sultan 2. Abdülhamid tarafından projelendirildiği anlaşıldı.

Bakırköy Demirciler Çarşısı'nın esnafı kaçıyor!

Bakırköy Demirciler Çarşısı, 2. derece korunması gereken eser olarak tescil edildi ve bunu üzerinde çarşı harabeye döndü. Çivi bile çakılmayan çarşıdaki esnaflar bir bir kaçıyor.

Ürdün Prensi Ali'den tapu arşivi ziyareti!

Ürdün Kralı Abdullah'ın kuzeni Prens Ali, tapu arşivini ziyaret ederek Ürdün'ün Osmanlı dönemine ait tapu kayıtlarını inceledi.

Tarihi Kapalı Çarşı'nın çatısı kablo ve baz istasyonundan geçilmiyor!

Daha önce James Bond serisinin çekimi için kullanılan Tarihi Kapalı Çarşı’nın çatısı kablo ve baz istasyonundan geçilmiyor. Çivi bile çakmanın yasak olduğu tarihi yapının çatısında kablolar, klimalar ve çok sayıda baz istasyonu var.

Çinici Arşivi Katmanlar konferansı 24 Ekim'de!

Altuğ-Behruz Çinici Arşivi’ne odaklı üçüncü konferans, Kalebodur’un desteğiyle 24 Ekim’de gerçekleştirilecek. Konferansta, SALT’ın daveti üzerine arşivi inceleyen konuşmacılar, kamuya açılma aşamasındaki arşivden çeşitli projelere odaklanacak.

iett arşivi Haberi

iett arşivi

İETT, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı @ietttr aracılığıyla 1940 yılında çekilmiş bir İstanbul fotoğrafını paylaştı... İETT arşivinden paylaşılan fotoğrafta Eminönü'nden Karaköy'e bakan bir açıda, Galata Köprüsü'nden geçen nostaljik tramvaylar görülüyor...



Peki o dönem İETT ne yapıyordu?


İETT Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'ndan Zikrullah Kırmızı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin tarafından hazırlanan İETT'nin kronolojik tarihine göre; 1939 yılında İETT`nin devraldığı 4 adet Renault Scenia otobüs onarılarak servise verilirken, 1941 yılında çeşitli dallarda faaliyet göstermek üzere İETT Spor Kulübü kuruldu. Kulüp, ilerleyen yıllarda atletizm, boks ve güreş dallarında şampiyon sporcular yetiştirdi. Futbol ve voleybolda şampiyonluklar yaşadı.


20 Ağustos 1941'de Tünel’de bulunan kablo eskiyince Tünel seferleri iptal edildi. 5 Aralık 1941'de Amerika’dan gelen kablo takılmasıyla ertesi gün 6 Aralık 1941'de Tünel...