05 / 05 / 2024

İETT İdaresinin mülkiyetindeki araziler

İETT İdaresinin mülkiyetindeki araziler

2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 500 milyon lira alacağına karşılık, İETT'nin mülkiyetinde bulunan arazilere el koymuş. Toplam 726 bin metrekare arazi, Meclis kararıyla belediyeye devredilmiş.

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

İstanbul’da toplu ulaşıma zam bekleniyor. İETT Genel Müdürü, yüzde 50’den az zam olmayacağını açıklamıştı. Yüzde 50 zammın gelmesi durumunda 430 Türk lirası olan abonman mavi kart, 640 Türk lirasını geçecek. Zammın öğrencilere gelmesi durumunda ise öğrenci bileti 4 lira olacak.

Emlak Konut GYO Çekmeköy'deki 54 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetindeki İstanbul Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi 565 Ada 1 Parselde yer alan 47 adet konut ve 7 adet ticari üniteden oluşan toplam 54 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 2 Kasım 2021 tarihinde alındı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy'deki 232 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetindeki İstanbul Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi 564 Ada 1 Parselde yer alan 226 adet konut ve 6 adet ticari üniteden oluşan toplam 232 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 27 Ekim tarihinde alındı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy Kirazlıdere'deki 123 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetindeki İstanbul  Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi 570 Ada 1 Parselde yer alan 107 adet konut ve 16 adet ticari üniteden oluşan toplam 123 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 22 Ekim'de alındı. 

KİPTAŞ 5. Gayrimenkul Müzayedesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, İstanbul’da muhtelif alanlarda yer alan 26 dükkan ve 6 arsayla, İGDAŞ’ın mülkiyetindeki gayrimenkulleri 5. Gayrimenkul Müzayedesi'nde açık artırmayla satışa çıkarıyor. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar TBMM'de!

Kayseri'de bulunan ve Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altında olan yerler meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'de Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar mecliste!

Kayseri'de bulunan ve Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altında olan yerler meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tuzla Belediyesi mülkiyetindeki 3 arsayı satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğunu kullanan AKP, büyükşehirin mülkiyetinde bulunan arazileri ‘yeşil alan’a dönüştürürken kendisine ait kamu arazilerini de satışa çıkarıyor. 

Elbirliği mülkiyetindeki bir ortak hissesini satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir gayrimenkulün iştirak halinde ortaklarından biriyim. Bir başka ortağın vasisi, kısıtlının hissesinin satışı için mahkemeden izin alıp, hisseyi sattı. Şimdi bu durumda iştirak halindeki mülkiyet, tüm ortaklar için mülkiyete dönüşmüş müdür?' sorusunu yanıtladı.

Kayseri Büyükşehir mülkiyetindeki arsalar satışa çıkıyor!

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Beyazşehir Mahallesi, Erciyes Mahallesi ve Şeker Mahallesi’nde bulunan arsalar satışa çıkıyor.

KSF Yıldırım Turizm Otelcilik, Kervansaray Fomara City Otel'i 95 bin TL'ye kiraladı!

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. mülkiyetindeki Kervansaray Fomara City Otel'in kiralanması için KSF YILDIRIM Turizm Otelcilik Tic. Ltd. Şirketi ile 23 Mart 2020 tarihinde sözleşme imzaladı...

İETT İdaresinin mülkiyetindeki araziler Haberi

İETT İdaresinin mülkiyetindeki araziler



Büyükşehir İETT'nin arazilerine el koydu


İETT'nin toplam 726 bin metrekare arazisi, 500 milyon YTL borcuna karşılık meclis kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.


Şenol BAŞTAKAR/MERKEZ


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 500 milyon YTl (500 trilyon lira) alacağına karşılık, İETT'nin mülkiyetindeki arazilere el koydu. Toplam alanı 726 bin metrekare olan irili ufaklı 93 parsel arazi, meclis kararıyla belediyeye devredildi. İETT'nin, Büyükşehir Belediyesi'ne büyük kısmı otobüs kiralarından olan borcu ise silindi. 

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü'nün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduğu, İETT'nin borcuna karşılık arazilerin belediyeye devrini öngören teklifi kabul edildi.

NAKİT YERİNE ARAZİ


    Belediye Meclisi'nde görüşülerek, oy birliği...