06 / 05 / 2024

İETT nostaljik araç

İETT nostaljik araç

İETT'nin nostaljik araçları yeni yılda yollarda. 1927'den 1992'ye kadar İstanbul caddelerinde hizmet veren ve tarihe tanıklık eden otobüsler, İETT tarafından aslına uygun olarak tekrar imal edildi.

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı İBB'ye devredildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte, T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Taksim'deki nostaljik tramvayın altyapısı yenilenecek!

Taksim Meydanı ile Tünel arasında çalışan ve seferlerine ara verilen nostaljik tramvayın altyapı yenileme çalışmalarına başlandı.

Nostaljik otobüsler 2015'te yola çıkıyor!

Geçtiğimiz yüzyılda İstanbul’un toplu taşıma yükünü çeken Büssing, Leyland ve Renault-Scemia marka nostaljik otobüsler, İETT tarafından aslına uygun olarak yeniden imal edilerek sefere çıkarılacak.

TRANSİST Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı başlıyor!

İstanbul’da 143 yıldır toplu ulaşımın tek adresi olan İETT, bu yıl Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın yedincisini düzenliyor. İETT, nostaljik otobüsleri, bu fuarda görücüye çıkaracak.

İETT'nin nostaljik araçları yeni yılda yollarda!

İETT'nin nostaljik araçları yeni yılda yollarda. 1927'den 1992'ye kadar İstanbul caddelerinde hizmet veren ve tarihe tanıklık eden otobüsler, İETT tarafından aslına uygun olarak tekrar imal edildi.

İETT'nin Tanıdık mı Geldi? fotoğraf yarışması ile nostaljik yolculuk!

İETT ilginç bir yarışmayla nostaljik ve modern İstanbul’u buluşturmaya hazırlanıyor. Düzenlenen fotoğraf yarışmasıyla İstiklal Caddesi’ndeki nostaljik tramvay geçmişle bugün arasında bir köprü olacak. İşte yarışmanın detayları ve ödülleri...

Toplu taşıma araçlarını kullanan kişi sayısı, son 5 yılda yüzde 52 arttı!

İstanbul'da İETT bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarını kullanan kişi sayısı, son 5 yılda yüzde 52 arttı. Kentte toplu taşıma araçları ile son 5 yılda 4 milyar 641 milyon 753 bin 833 kişi taşındı...

Halet Çambel Yalısı araştırma merkezi olacak!

Halet Çamlel tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne bağışlanan Kırmızı Yalı, Boğaziçi Üniversitesi tarafından araştırma merkezi haline getirilecek...

Baymak 2013 Araç Kampanyası ile filosunu genişletecek!

Baymak, bayilerinin 2013 hedefleri için harika bir fırsat sunarak, kampanya kapsamında hediye edeceği araçlarla Türkiye’nin dört bir yanında filosunu genişletecek!

Konya'da araştırma uygulama merkezi inşa edildi!

Konya Ovası'nda, 2 bin 500 metrekare alan üzerine araştırma uygulama merkezi açıldı...

TOKİ Kastamonu Araç'ta konut ve büfe ihalesi bugün yapılıyor!

TOKİ Kastamonu Araç'ta 96 konut ve büfenin inşaat işleri ihalesini bugün saat 14.00'te yapıyor...

TOKİ Kastamonu Araç konut ve büfe ihalesi yarın!

TOKİ Kastamonu Araç ilçesinde 96 adet konut, 1 adet büfe ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesi yarın saat 14.00'te yapıl acak.

Kazlıçeşme-Halkalı tren trafiğine 1 Mart'tan sonra ara verilecek!

İstanbul Banliyölerinin yüzeysel metroya dönüştürülmesi ve 3 hatta çıkarılması çalışması kapsamında Kazlıçeşme-Halkalı arasında 1 Mart'tan itibaren tren trafiğine ara verilecek . Parkurda ulaşım bu tarihten itibaren otobüslerle sağlanacak

İETT nostaljik araç Haberi

İETT nostaljik araç

Türk filmlerinin birçok sahnesinde kullanılan, 1927'den 1992'ye kadar İstanbul caddelerinde hizmet veren "Büssing", "Leyland", "Renault-Scemia" marka nostaljik otobüsler, İETT tarafından aslına uygun olarak tekrar imal edildi. Nostaljik otobüsler, yeni yılda vatandaşların hizmetinde olacak.


AA muhabirine konuşan İETT Araçbakım İşletme Müdürü Kazım Taylan Sever, bugüne kadar 4 ayrı nostaljik otobüsü aslına uygun imal ettiklerini söyledi.


İstanbul'da hizmette olan "Tosun" marka otobüsün dışında "Büssing", "Leyland" ve "Renault-Scemia" marka otobüsleri 85 personelin emeğiyle 8 ay boyunca çalışarak yeniden yaptıklarını belirten Sever, araçların 19-20 Aralık'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde "Trans Fuarı"nda sergileneceğine dikkati çekti.


"Büssing"in dış cephesinin o dönemin moda renklerinden vişne çürüğüne, üst kısmının da sarıya yakın beyaz renkle boyandığını ifade eden Sever, otobüslere ilişkin şu bilgileri verdi:


"Otobüslerin arka kısmında yolcuların rahatlıkla binip inebileceği sahanlık kısmı...