08 / 07 / 2024

ifa zamanı nedir

ifa zamanı nedir

İfa zamanı nedir? Kiracının borçları arasında, "kiracının ifa zamanı" ne anlama geliyor? İşte ifa zamanı tanımı ve Borçlar Kanunu kapsamında yer alan kiracının ifa zamanı...

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, emeklilere zam müjdesi getirmişken pek çok kişi de milli gelir zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman ne iş yapmaktadır?

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman'ın eğitim durumu nedir? Murat Zaman kariyeri ve eğitim durumu nedir? Murat Zaman'ın kim olduğu ve Murat Zaman'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Emlak beyanı nedir?

Gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olan emlak beyanı, zaman zaman duyulur ve araştırılır. Bu beyan, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirir ve birçok alt başlığa ayrılır. Peki emlak beyanı nedir, ne zaman verilir ve kimlere verilir? İşte emlak beyanı ile ilgili bilgiler...

Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak? 50+1 salt çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşüm projelerini kapsayan değişiklikler gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak 50+1 kararı ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu oldu.

iPhone 15 ne zaman çıkar? iPhone 15 tasarım değişecek mi, özellikleri nedir?

iPhone 15 pek çok kişi tarafından beklenmektedir. iPhone 15 için araştırılan konular arasında ne zaman çıkacağı ve özelliklerin neler olduğudur? İşte detaylar!

Yarısı bizden kampanyası nedir? Yarısı bizden kampanyası şartları nelerdir? Yarısı bizden kampanyası ne zaman başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm için 'yarısı bizden' kampanyasını duyurdu. Peki Yarısı bizden kampanyası nedir? İşte detaylar!

2023 KYK yurtlarının durumu! KYK yurtları açılacak mı? KYK yurtları ne zaman açılacak?

KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? KYK yurtlarının son durumu nedir? İşte detaylar!

Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ramazan ayı münasebetiyle gelecek olan bayramda yatacak ikramiyeleri sorgulamaya başladı. Peki Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

 Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Türkerler İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Etlik Şehir Hastanesi'nde yapılacak olan personel alımları için internet üzerinden başvuru yapılacağı belirtildi. Peki  Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

Milli Savunma Bakanlığı 1.115 işçi alımı başvuru tarihi ne zaman? İşte il il MSB personel listesi...

Milli Savunma Bakanlığı 1.115 personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, MSB işçi alımı başvuru tarihi ne zaman, şartları nedir? İşte Milli Savunma Bakanlığı il il personel listesi...

Çocuk parası kimlere verilecek? Çocuk Destek Bileşeni nedir? Çocuk parası ne zaman yatacak?

Çocuk parası (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ihtiyaç sahibi hanelere veriliyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni nedir? 2022 Çocuk desteği parası ne kadar?  Çocuk parası ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

ifa zamanı nedir Haberi

ifa zamanı nedir

İfa zamanı nedir?

İfa zamanı, kelime anlamı olarak "borcun ödenmesi zamanı" anlamına geliyor. İfa zamanı kapsamında eğer ödeme için süre belirtilmemiş ise borcun derhal ödenmesi gerekiyor; ancak süre belirtilmiş ise borç ödemesi belirtilen zamanda yapılıyor.


Kiracının borçları arasında, "kiracının ifa zamanı" da yer alıyor. Kira sözleşmesinde belirtilen ifa zamanında kiracının kira borcunu ödemesi gerekiyor.


Kiracının borçları

I. Kira bedelini ödeme borcu


1. Genel olarak

MADDE 313- Kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlüdür.


Kiracının İfa zamanı

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür.


Kiracının temerrüdü

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda,...