09 / 05 / 2024

iflas halinde kira sözleşmesi

iflas halinde kira sözleşmesi

Kiracının iflası halinde kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebiliyor. Peki ev sahibinin iflas etmesi halinde sözleşme feshedilir mi? İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?

Yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira artışı yapılıyor. Peki, yasal kira artışı yapmayan kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline TÜFE'ye göre zam yapılıyor. Peki, kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Kiraya ne kadar zam yapılır 2022?

Konut ve işyeri kiralayan kiracıların sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedellerine belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılır 2022?

Haksız tahliye halinde kira ödenir mi?

Yaşanan kiralık ev sıkıntısı ve artan kiralar ev sahibi ve kiracı kavgalarını da katladı. Peki son zamanların gündem konuları arasında yer alan haksız tahliye durumunda ne yapılır? Haksız tahliye halinde kira ödenir mi?

Halk Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama, yurt içinde nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle 200 milyon TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde kira sertifikası ihracı gerçekleşti.

Halk Varlık Kiralama'nın 600 milyon TL'lik İhraç Belgesi ve Hukuki Durum Değerlendirme Raporu!

Halk Varlık Kiralama tarafından Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. 'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 600 milyon Türk Lirası tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanan İhraç Belgesi ve Hukuki Durum Değerlendirme Raporu yayınlandı.

Halk Varlık Kiralama 150 milyon lira kira sertifikası ihraç edecek!

Halk Varlık Kiralama 150 milyon tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış İhraç Belgesi ve Hukuki Durum Değerlendirme Raporu yayınlandı...

TÜFE ile kira artışı hesaplaması nasıl yapılır?

Gayrimenkul kira sözleşmelerinde taraflar arasında gerçekleştirilen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, TÜFE ile kira artışı hesaplaması nasıl yapılır?

Ziraat Katılım 4 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 4 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde kira sertifikaları ihracına ilişkin kurulca onaylanmış ihraç belgesini yayınladı. 

5 soruda kentsel dönüşüm kira yardımı!

Binaları kentsel dönüşümle yenilenecek vatandaşlara talep edilmesi halinde kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır, kimler yararlanabilir? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesinin geçerlilik şartları!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların anlaşma sağlaması halinde kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesinin geçerlilik şartları nelerdir?

2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde eden kimse vefat ederse ne olur? Ölüm halinde kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

iflas halinde kira sözleşmesi Haberi

iflas halinde kira sözleşmesi

İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?

Kira ilişkilerinin düzenlendiği Borçlar Kanunu hükümlerine göre kira sözleşmesinin fesh edilme sebepleri arasında "iflas" hususu da yer alıyor. Kanuna göre, kiracının iflası halinde kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebiliyor. Konu ile ilgili kanun hükmü aşağıda yer alıyor.


2. Kiracının iflası

MADDE 332- Kiracı, kiralananın tesliminden sonra iflas ederse kiraya veren, işleyecek kira bedelleri için güvence verilmesini isteyebilir.


Kiraya veren, güvence verilmesi için kiracı ve iflas masasına yazılı olarak uygun bir süre verir. 


Bu süre içinde kendisine güvence verilmezse kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebilir.


Peki, ev sahibinin iflas etmesi halinde sözleşme feshedilir mi? İflas eden ev sahibine kira ödenir mi?


İcra ve İflas hukuku ile Kira hukuku gereğince, kiraya...