26 / 05 / 2024

igdaş hisselerinin özelleşmesi

igdaş hisselerinin özelleşmesi

Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Doğalgaz Piyasası Yasa Taslağı' tamamlanarak Başbakanlık'a gönderildi. Taslak ile Türkiye'nin en büyük şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ın özelleştirilmesinin önü açıldı...

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Bodrum'daki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi. İşte verilen teklifler...

İki ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Ankara ve Erzincan'da yer alan iki adet taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı

Bodrum'daki 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla Bodrum'da yer alan 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Adana'daki taşınmazlar için özelleştirme ihalesi düzenlenecek!

Adana'da bulunan taşınmazlar için özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi perşembe düzenlenecek.

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kocasinan'ı kentsel dönüşümle yenilediklerini söyleyen Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan'ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm bizim için en önemli çalışmalardan birisidir'' dedi.

TP'nin özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi Zülfikar Holding verdi!

Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin yüzde 100 hissesinin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi başladı. İhalede en yüksek teklifi, 320 milyon TL olarak açıklandı.

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın Alsancak Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teknik ekiplerin oturup görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.

Doğusan Boru'nun özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Doğusan Boru’nun özelleştirme ihalesinin iptaline karar verildiği KAP’a bildirildi. Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ’deki yüzde 56,09 oranındaki kamu hissesine yönelik nihai pazarlık görüşmesi dün gerçekleşmişti.

İGDAŞ halka arz yoluyla özelleştiriliyor!

Türkiye'nin en büyük gaz dağıtım şirketi İGDAŞ, halka arz yoluyla özelleştiriliyor. İBB hisselerinin yüzde 51'inin satışı için Belediye Meclisi'nden onay çıktı.

Tokat Belediyesi’nden mahalle düzenleme operasyonu!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın güzelleşmesi için çalıştıklarını söyleyerek, “İnşallah bundan sonrada bizim aşkımız, Tokat sevdamız, çalışma kararlılığımız daha da büyüyerek devam edecek” dedi.

igdaş hisselerinin özelleşmesi Haberi

igdaş hisselerinin özelleşmesi


Zaman'ın haberine göre; İGDAŞ’ın birim hizmet ve amortisman bedeli de dolara endekslendi. Taslak bu şekilde yasalaşırsa İstanbul’da dolar yükseldikçe gaz fiyatı artacak. Tasarıda BOTAŞ’ın 2014 yılından itibaren yeni doğalgaz satış sözleşmesi yapması da yasaklanıyor.


Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Doğalgaz Piyasası Yasa Tasarı Taslağı’ tamamlanarak Başbakanlık’a gönderildi. Zaman’ın ulaştığı taslağa göre sektör yeniden yapılandırılıyor. Taslakta, İstanbul’un şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ’ın özelleştirilmesindeki ‘birim hizmet ve amortisman bedeli’ (gaz dağıtım şirketinin yatırım dahil kârına denk düşen tutar) ile ilgili ayrıntılar netleşti. Buna göre İGDAŞ’ı satın alacak yatırımcıya, devir sözleşmesini izleyen 10 yıl boyunca kâr güvencesi verildi.


Taslağın geçici ikinci maddesi şöyle: “İGDAŞ’ın hisselerinin özelleştirilmesine dair hisse satış sözleşmesinin imza tarihinden itibaren on yıl boyunca sistem kullanım bedeli (birim hizmet ve amortisman bedeli) 0,05555...