29 / 04 / 2024

İğneada langoz

İğneada langoz

Türkiye’nin 3’üncü nükleer santralının İstanbul'a 120 km mesafedeki cennet parçası İğneada’ya yapılacağı açıklaması, çevrecileri ayağa kaldırdı. Uzmanlar, “Korunan türler ve longozlar yok olur” uyarısında bulundu.

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

İğneada'da 6 kişiye mezar olan bungalov evin sahibi konuştu: İmara aykırılığından yıkım kararı alındığını şimdi öğrendim

İğneada'da meydana gelen selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tesisin sahibi Bülent Bayrak'ın ifadesi ortaya çıktı.

Bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Ruhsatsız kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde ruhsatsız şekilde işletilen kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı. İşte son dakika detayları...

İğneada Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Arsago güvencesi ile Demirköy İğneada’da hayata geçirilen Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! İşte İğneada Yaşam Bahçeleri ile ilgili ayrıntılar...

İğneada'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Kırklareli'nde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı...

İğneada'da 3.4 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

İğneada Belediyesi, Liman Caddesi mevkiideki arsa ve üzerindeki iki binayı ihale ile satıyor. İhale 19 Şubat'ta yapılacak..

İğneada'da kurulacağı iddia edilen çimento limanı TBMM'de konu oldu!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, İğneada'da kurulması planlandığı iddia edilen çimento limanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

İğneada'ya 3. nükleer santrali yapılacak mı?

İğneada'da 3. Nükleer Enerji Santrali yapılacağı iddiasına ilişkin olarak Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu soru önergesi hazırladı. Gündoğdu, sorularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti..

İğneada'ya 3. nükleer santralin yapılma ihtimali yok!

Enerji Bakanı'nın geçenlerde 3. nükleer santralin (NES) İğneada'ya yapılacağına ilişkin açıklaması, şu aralar cinayetler karşısında iyiden iyiye can ve güvenlik derdine düşmüş olmasına rağmen, toplumun duyarlı kesimlerinde derin endişelere yol açtı.

Trakya Kent Konseyleri Birliği NES'e hayır dedi!

İğneada özelinde, konunun tüm ayrıntılarıyla tartışıldığı toplantının ardından bir açıklama yapan Trakya Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu NES'e hayır dedi.

İğneada, RES inşaatlarıyla öne çıkabilir!

Sahip olduğu longoz ormanları ile dünyada ilk 3'e giren İğneada'ya nükleer santral yapılması tepki çekti. Uzmanlar, bölgenin rüzgar santral yatırımına daha uygun olduğunu dile getirdi.

İğneada'ya yapılması planlanan nükleer santral protesto edildi!

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAD) ve TEMA üyesi bir grup, İğneada'ya kurulması planlanan nükleer santrali protesto etti.

Kırklareli İğneada turizm kenti ilan edildi!

Kırkeli'nin biyolojik çeşitliliğiyle dünyanın ilgisini çeken, ancak üçüncü nükleer santralin yapılması planlanan İğneada'nın Kalkınma Bakanlığınca turizm kenti ilan ettiği ortaya çıktı.

İğneada langoz Haberi

İğneada langoz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un, üçüncü nükleer santral için doğa harikası İğneada’yı işaret etmesi çevreciler arasında büyük infiale yol açtı. Bu bölgenin, tehlike altındaki 184 kuş türüne ev sahipliği yaptığına, Türkiye’deki memelilerin yüzde 57’sinin İğneada’da yaşadığına dikkat çeken çevrecilere göre, inşaatı ve nükleer santralın kendisi, tüm doğanın, longoz ormanlarının ve  korunması gereken türlerin son bulmasına neden olacak. 



Üçüncü nükleer santral İğneada bölgesine yapılacak!




DÜNYADAKİ 3 LONGOZDAN BİRİ

İğneada’ya yapılması planlanan nükleer santralın, dünyanın üç longoz ormanından birine sahip bölgeyi ciddi anlamda tahrip edeceği savunuluyor. Longozlar dünyada sadece Amazon, Afrika Kongo Havzası ve İğneada’da bulunuyor. Ayrıca, Bern Sözleşmesi ölçütlerine göre bölgede konaklayan veya yaşayan 184 kuş türü, koruma altına alınması gerekenler arasında.

İğneada Doğa Elçileri Grubu’ndan Yaşar Mersin, nükleer santralin...