27 / 04 / 2024

Bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Ruhsatsız kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı!

Bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Ruhsatsız kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde ruhsatsız şekilde işletilen kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı. İşte son dakika detayları...



Bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği belirlenen ve hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan gözaltı kararı verilen işletme sahibi Bülent B'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yaşanan sel felaketinde yıkılan ve ruhsatsız şekilde işletildiği tespit edilmiş olan kamp alanının işletme sahibi ve sorumlularına yönelik başlatılan soruşturma dahilinde 2 kişi tutuklandı.

Paylaşılan detaylara göre, Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Avcılar köyü yakınlarındaki daha önce İl Özel İdaresi tarafından mühürlenmiş olmasına rağmen işletilmeye devam eden ruhsatsız tesisin sahibi ve yöneticileri hakkında başlatılmış olan soruşturma kapsamında işletme yetkililerinden 2 kişi de gözaltına alındı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu bungalov evleri ruhsata aykırı inşa ettiği belirlenmiş olan ve hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan gözaltı kararı verilmiş olan işletme sahibi Bülent B'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Yine paylaşılan bilgilere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu tesisin ruhsatsız olduğunu ve İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu da İl Özel İdaresince daha önce mühürlendiğini ve hakkında yıkım kararı olduğunu kaydetmişti.

Bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Ruhsatsız kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı!

TESİSTE KALAN 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Aktarılan bilgilre göre, Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde 5 Eylül 2023 tarihinde sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına neden olmuştu. Devler Su İşleri verilerine göre, bölgenin son 500 senedeki en yoğun yağışı aldığı belirlenmiş ve 24 saatte metrekareye 196 kilogram yağış düşmüştü.

Söz konusu yağış sebebiyle Değirmen Deresi'nden taşan suyun Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlamış olan kara yolundan akması sebebiyle burası bir süre trafiğe kapatılmış, suyun çekilmesi sonrasında trafik akışı da yeniden başlamıştı.

Ormancılık faaliyetlerinie devam edilen bölgede dizili tomrukların dışında köklerinden sökülmüş olan ağaçlar selde sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaştı. Yine verilen bilgiye göre, bu tomruklar ve ağaç kütüklerinin de etkisiyle evler sürüklenmişti.

Bölgeye sevk edilmiş olan ekipler, tesiste kalan 12 kişiden taşkından sonra haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışmaları da başlatmıştı. Ormanda mahsur kalan kişilerden 6'sı selin meydana geldiği gün kurtarılmıştı.

Yine verilen bilgiye göre, söz konusu bölgede 5 Eylül tarihinde Rahile Şimşek ile Suna Duman'ın, 6 Eylül tarihinde de Ümit Solmaz, Selman ve Mihriban Bağışlar'ın cesedine ulaşılmıştı.

Söz konusu aramaların 3. günü 7 Eylül tarihinde de Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedenine ulaşılmıştı.

 

Bakan Özhaseki: 680 bin konut yapılacak! Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman... Rakamlar tek tek açıklandı!

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 


Geri Dön