02 / 05 / 2024

İhracat Şampiyonluğu

İhracat Şampiyonluğu

Otel, inşaat ve havayolu şirketlerinin başını çektiği hizmet sektörü de ihracatın aktörleri arasına resmen dahil oldu. Şirketleri teşvik etmek amacıyla ‘Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması’ araştırmasını başlattı.

Şişecam'a İhracat Şampiyonu ödülü!

Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde 2015 yılında ihracat lideri olarak ödüle layık görüldü.

Dört büyükler borçlanmada da şampiyonluğu kovalıyor!

Türk futbolunun dört büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borsaya açık şirketlerindeki borç toplamı 29,93 milyar liraya ulaştı.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

İstanbul enflasyonda da şampiyonluğu bırakmıyor! İşte martta fiyatı en fazla artan ürünler!

Türkiye’nin mega kenti İstanbul, enflasyonda da şampiyonluğu bırakmıyor. Açıklanan son verilere göre martta tüketici fiyatlarının yüzde 2,95 arttığı İstanbul’da enflasyon serisi 45. ayda da sürdü.

Mesut Özil kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı!

Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil, kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı...

Aziz Yıldırım, Bodrum Yalıkavak’taki evini kızlarına bıraktı!

Şampiyonluğu kılpayı kaçıran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanları arasında yer alan Aziz Yıldırım, gözde tatil beldesi Bodrum Yalıkavak’ta bulunan evini kızlarına bıraktı.

Türkiye’nin konut fiyat artışındaki şampiyonluğu Çin’in ilgisini çekti!

Tüm dünyanın gözü konut fiyat artışında şampiyonluğu göğüsleyen Türkiye'ye çevrildi...

İnşaat şantiyelerinden Avrupa şampiyonluğuna!

İnşaatlarda çalışan Ahmet Ertekin'in yolculuğu Avrupa Şampiyonluğuna kadar uzandı. Ahmet inşaatta her işi bir kas hareketine dönüştürdü ve hedefina hızla ulaştı.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Kuğu Grup Turizm İnşaat Medya Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Kuğu Grup Turizm İnşaat Medya Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Levent  Çelik tarafından kuruldu. 

Hayri Uğur'a oğlundan gayrimenkul davası!

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hayri Uğur'a oğlu Anıl Uğur tarafından dava açıldı. Anıl Uğur, babasının kendi üstüne kayıtlı 5 gayrimenkulünü haberi yokken sattığını iddia etti.

Uğurlar Group Yapı İnşaat Sanayi İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Uğurlar Group Yapı İnşaat Sanayi İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Sultanbeyli’de 150 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Uğur tarafından kuruldu.

Oteller ihracat şampiyonluğu için yarışacak!

Otel, inşaat ve havayolu şirketlerinin başını çektiği hizmet sektörü de ihracatın aktörleri arasına resmen dahil oldu. Şirketleri teşvik etmek amacıyla ‘Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması’ araştırmasını başlattı.

İhracat Şampiyonluğu Haberi

İhracat Şampiyonluğu

Türkiye, hizmet sektörünün de ihracattan sayılmasına yönelik adımları konuşurken konuya ilişkin somut adımlardan biri Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) geldi. Kurum, bir ilke imza atarak 'Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı' araştırmasını resmen başlattı. Böylece hizmet sektöründe faaliyet gösteren on binlerce firma ihracatçı statüsünde birbiriyle yarışacak. Konuya ilişkin duyuru dün TİM ve TÜRSAB'ın sitesinde de yer aldı.


Araştırma, hizmet sektörlerinde ihracat gerçekleştiren firmaların 'döviz kazandırıcı hizmet ticaretine' yönelik tespit ve sıralama yapılmasını öngörüyor. Çalışmaya bu statüye uyan bütün firmalar dahil olabilecek. Tur operatörleri, oteller, restoranlar ve havayolu şirketlerinin ağırlıklı katılım göstermesi beklenen araştırmada birinciliği kimin üstleneceği şimdiden merak konusu oldu. Araştırmanın kriterlerine ilişkin ise, "Dünya Ticaret Örgütü ve Ekonomi Bakanlığı tarafından sınıflandırılmış hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların 2015 yılında gerçekleştirdikleri hizmet ihracatı...